Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна європейська зима › Солодка рисова запіканка з кисломолчним сиром і яблуками
Солодка рисова запіканка з кисломолчним сиром і яблуками

Солодка рисова запіканка з кисломолчним сиром і яблуками

Побалуйте себе не тільки смачним, але і корисним сніданком. Пропонуємо Вам рецепт солодкої рисової запіканки з кисломолочним сиром і яблуками. Приготовану страву можна подавати як в гарячому, так і в холодному вигляді. Запіканка виходить дуже ситною, тому з легкістю може замінити комплексний сніданок. Присипати сотейник можна не тільки панірувальними сухарями, а й перемолотим пісочним печивом. Сир, протертий через сито, надає запіканці м'який молочний смак, а саму масу робить однорідною, без грудочок. Якщо ж Ви хочете повною мірою відчути в запіканці смак кисломолочного сиру – не потрібно протирати його через сито.

Кількість порцій 8
Час приготування 50 хв

  1. 1. Нежирний сир — 200 г.
  2. 2. Рис — 200 г.
  3. 3. Молоко — 2 склянки
  4. 4. Цукор — 3 ст. л.
  5. 5. Яйця — 3 шт.
  6. 6. Яблука солодких сортів — 1 шт.
  7. 7. Родзинки — 80 г.
  8. 8. Сметана 15% — 1 ст. л.
  9. 9. Панірувальні сухарі — 30 г.
  10. 10. Соняшникова олія — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Рис відварити в «половинному молоці» (молоко розбавляється водою наполовину).

  2. Родзинки промити і обшпарити окропом.

  3. 2 яйця вінчиком збити з цукром.

  4. Через сито протерти сир.

  5. Яблука почистити і нарізати скибочками.

  6. Відварений рис охолодити і з'єднати з яєчно-цукровою сумішшю, родзинками, яблуком і добре вимішати.

  7. Змастити сотейник соняшниковою олією, присипати товченими сухарями і помістити в нього отриману суміш.

  8. Щоб вийшла гарна скоринка, жовтком, змішаним зі сметаною, змастити поверхню майбутньої запіканки.

  9. Запіканку випікати в духовці, нагрітій до 220°C 20-30 хвилин.