Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна російська борошно › Здобні булочки
Здобні булочки

Здобні булочки

Що може бути смачніше домашньої здобної випічки?! Як вона смачно пахне: аромат здоби, кориці, свіжого ще гарячого тіста... Не встиг ще відкрити дверцята духовки, а звідти вже йде насичений аромат і заповнює всю кухню. Це мова саме про ті булочки, які ми вам хочемо запропонувати. Вони дуже м'які, смачні й ароматні. Відмінний варіант, щоб випити теплого чаю з цими плюшками, коли на вулиці холодно і сиро. Але також їх можна і брати з собою на роботу, щоб перекусити. Або упакувати дітям до школи. Ці булочки додадуть вам багато сил та піднімуть настрій, навіть якщо за вікном осінь. Порадуйте себе приємним смаком дитинства!

Кількість порцій 3
Час приготування 80 хв

  1. 1. Молоко — 500 г.
  2. 2. Масло кисло-вершкове — 200 г.
  3. 3. Борошно — 1200 г.
  4. 4. Дріжджі сухі — 11 г.
  5. 5. Цукор — 150 г.
  6. 6. Яйця — 2 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У теплому молоці розчинити дріжджі, додати половину борошна, розмішати.

  2. Поставити в тепле місце на 30 хвилин. Додати цукор, розм'якшене масло, яйця, після чого перемішати. Додати решту борошна і знову перемішати. Тісто не повинно прилипати до рук, але і не повинно бути крутим.

  3. Тісто поставити на годину в тепле місце, потім розділити на 3 частини (щоб зручніше було розкочувати). Кожну частину розкачати завтовшки близько 3-4 мм., посипати цукром (можна з корицею або маком).

  4. Згорнути в рулет, нарізати рулет на шматочки шириною близько 3-4 см. У кожному шматочку зробити надріз, не доходячи до кінця - вивернути. Деко змастити олією або застелити папером для випічки.

  5. Викласти булочки, дати їм трохи (близько 20 хвилин) постояти. Поставити в розігріту до 180°C градусів духовку. Випікати протягом 25-30 хвилин.