Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна легкий нут › Пряний марокканський суп із нутом
Пряний марокканський суп із нутом

Пряний марокканський суп із нутом

Таке чудове перше блюдо може завжди прикрасити й урізноманітнити будь-який сімейний обід. Адже воно багате корисними речовинами, так як приготовлене на основі турецького гороху нут, плоди якого володіють високим вмістом антиоксидантів, білка і важливих для людського організму мінералів, таких як залізо і кальцій. Також нут знижує ймовірність виникнення онкологічних захворювань, гіпертонії, інфаркту і уповільнює процеси старіння шкіри. Такий марокканський суп можна приготувати і на основі овочевого бульйону, тоді він підійде для вегетаріанців. Незважаючи на свою простоту, суп є насиченим, так як виходить досить пряним.

Кількість порцій 4
Час приготування 35 хв

  1. 1. Оливкова олія — 1 ст. л.
  2. 2. Середня цибулина — 1 шт.
  3. 3. Стебло селери — 2 шт.
  4. 4. Кумин — 2 ч. л.
  5. 5. Мелений чорний перець — за смаком
  6. 6. М'ясний бульйон — 600 мл.
  7. 7. Томати у власному соку — 400 г.
  8. 8. Консервований нут — 400 г.
  9. 9. Сік лимона — 0,5 шт.
  10. 10. Часник — 1 зубчик
  11. 11. Петрушка — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Нагріти олію і обсмажити порізану дрібно цибулю і селеру до м'якості, близько 10 хвилин.

  2. Додати кумин і смажити ще хвилину.

  3. На вогонь поставити бульйон. У киплячий бульйон додати цибулю, селеру, томати, нут, подрібнений часник і чорний перець, залишити кипіти 8 хвилин. Влити лимонний сік і варити ще 2 хвилини. Додати спеції за смаком, прикрасити зеленню, подавати з лавашем.