Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна європейська травневі свята › Печена картопля із салатом і прошуто
Печена картопля із салатом і прошуто

Печена картопля із салатом і прошуто

Особливість запропонованого рецепту в тому, що складові частини отриманої в результаті страви готуються окремо. У духовці запікається до м'якості картопля. Обсмажується на сковороді (на сильному вогні) шинка прошутто. Із шпинату, консервованої кукурудзи і селери готується салат зі смачною, насиченою заправкою. Всі три складові "зустрічаються" безпосередньо на сервірувальній тарілці. Порада: після запікання в духовці можна зробити розріз на кожній картоплині вздовж, а можна зробити по два глибоких хрестоподібних розрізи, не прорізаючи до кінця, так, щоб кожна картопля поділялася на чотири частини.

Кількість порцій 4
Час приготування 70 хв

  1. 1. Картопля — 4 шт.
  2. 2. Прошуто — 4 шт.
  3. 3. Кукурудза консервована — 310 г.
  4. 4. Стебло селери — 2 шт.
  5. 5. Шпинат — 100 г.
  6. 6. Сік томатний — 2,5 ст. л.
  7. 7. Оцет винний червоний — 1,5 ст. л.
  8. 8. Олія оливкова — 2 ст. л.
  9. 9. Сіль — за смаком
  10. 10. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Духовку розігріти до 200°C. Ретельно вимити картоплю. Покласти картоплю на деко, поставити в духовку, випікати протягом 1 години.

  2. Змішати в мисці томатний сік, оливкову олію і оцет. Посолити і поперчити за смаком.

  3. На розігрітій сковороді обсмажити шинку на сильному вогні, після чого нарізати шматочками.

  4. Перекласти картоплю на дошку, зробити розріз уздовж.

  5. Змішати шпинат, кукурудзу і нарізану селеру. Додати дві третини заправки.

  6. Картоплю викласти на тарілки, полити зверху третиною соусу, в кожну викласти салат, зверху покласти шинку. Прикрасити зеленню.