Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна сир зима › Паста з креветками у вершковому песто
Паста з креветками у вершковому песто

Паста з креветками у вершковому песто

Всесвітньо відомо, що паста була винайдена і вперше приготована в Італії. Однак ніхто не знає напевно, якому регіону належало це велике кулінарне відкриття. Тому приїхавши до Італії, ви не рідко можете стати свідком суперечок про те який же регіон володіє першістю у винаході цієї національної страви. Достовірно відомо, що неаполітанці винайшли спосіб сушіння продукту для його довгого зберігання. Паста здавна популярна у всіх верств населення, в тому числі і серед бідняків. Звідси і пішла та давня італійська традиція - їсти пасту голими руками. На території Італії існує більше 600 видів пасти. Ми сьогодні вам пропонуємо приготувати ексклюзивний вид пасти - паста з креветками у вершковому песто.

Кількість порцій 2
Час приготування 40 хв

  1. 1. Масло вершкове — 30 г.
  2. 2. Паста лінгвіні — 150 г.
  3. 3. Вершки 33% — 120 мл.
  4. 4. Перець чорний мелений — за смаком
  5. 5. Сир пармезан (пекоріно або будь-який твердий сир) — 70 г.
  6. 6. Креветки очищені — 150 г.
  7. 7. Базилік свіжий — 1 пучок
  8. 8. Кедрові горішки — 30 г.
  9. 9. Часник — 1 зубчик
  10. 10. Оливкова олія — 50 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У злегка підсоленій воді приготувати пасту лінгвіні, воду злити.

  2. Приготувати песто. Обірвати з гілок базиліка листя і відправити їх в блендер разом з усіма іншими інгредієнтами (кедровими горішками, часником, оливковою олією і 50 г. тертого сиру).

  3. У великій сковороді розтопити масло на середньому вогні. Додати вершки і приправити перцем. Готувати 6-8 хвилин, постійно помішуючи.

  4. Додати пармезан (20 г.) у вершковий соус, перемішати. Вмішати песто і готувати протягом 3-5 хвилин, поки не загусне.

  5. Креветки очистити і додати до соусу. І готувати їх до повної готовності.

  6. Викласти гарячі лінгвіні в тарілки і зверху полити соусом.