Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна європейська весна › Паста "Карбонара"
Паста "Карбонара"

Паста "Карбонара"

Alla carbonara - найзнаменитіша класична італійська підлива/соус до пасти. Карбонара не використовується з короткою і фігурною пастою, тільки зі спагеті високої якості. Основними інгредієнтами пасти Карбонара є: грудинка, яйця і тертий пармезан. Додатково використовують вершки, часник і цибулю. Спагеті Карбонара - страва дуже ситна, з яскравим запахом і пікантним смаком. Головна особливість страви в тому, що соус доходить до готовності від паруючої пасти. Спагеті Карбонара можна готувати з будь-яким беконом і будь-яким сиром, але для традиційної страви італійці використовують в'ялену жирну свинячу грудинку панчетта або сиров'ялені свинні щічки гуанчіале і овечий сир Пекоріно Романо.

Кількість порцій 4
Час приготування 25 хв

  1. 1. Спагеті — 200 г.
  2. 2. Бекон — 150 г.
  3. 3. Вершки — 150 мл.
  4. 4. Яєчні жовтки — 3 шт.
  5. 5. Твердий сир — 50 г.
  6. 6. Часник — 2 зубчики
  7. 7. Соняшникова олія — за смаком
  8. 8. Сіль — за смаком
  9. 9. Чорний мелений перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. На сковороді на соняшниковій олії злегка обсмажити дрібно нарізаний часник, додати нарізаний соломкою бекон і добре обсмажити.

  2. Приготувати сирно-вершкову масу: жовтки злегка збити, посолити, поперчити, додати вершки і натертий на дрібній тертці сир, перемішати.

  3. Спагеті відварити відповідно до рекомендацій на упаковці.

  4. Викласти на сковороду гарячі спагеті, додати сирно-вершкову заливку і перемішати.

  5. Змішати спагеті і підсмажений бекон.