Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна молоко зима › Паризький гарячий шоколад
Паризький гарячий шоколад

Паризький гарячий шоколад

Європейці дізналися про існування шоколаду, а точніше какао-бобів, тільки в XVI ст. (Незрозуміло, як вони раніше жили без нього?) Зате потім шоколад назавжди підкорив Старий Світ і чашка напою з какао-бобів стала вважатися ознакою хорошого тону. Французи теж прийшли від нього в захват: гарячий шоколад був улюбленим напоєм французького короля Людовика XIV, а його дружина, Марія-Терезія Австрійська, говорила, що найбільше в житті любить свого чоловіка і шоколад. У наш час існує величезна кількість варіантів приготування цього приголомшливого напою, але на цей раз ми пропонуємо скористатися правдивим класичним французьким рецептом.

Кількість порцій 2
Час приготування 7 хв

  1. 1. Чорний шоколад (не менше 70% какао) — 70 г
  2. 2. Молоко — 160 мл
  3. 3. Коричневий цукор — 1 ст.л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Шоколад розламайте на маленькі шматочки і порубіть ножем.

  2. Сотейник або невелику каструльку обполосніть холодною водою і влийте молоко, поставте на міцний вогонь.

  3. Коли молоко нагріється, додайте шоколад і продовжуйте готувати, помішуючи масу вінчиком, до повного розчинення шоколаду.

  4. Потім всипте цукор і доведіть напій майже до кипіння (але не кип'ятіть).

  5. Розлийте напій по чашках (їх краще попередньо нагріти в гарячій воді) і негайно подавайте.