Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна листкове тісто осінь › Пахлава "1000 і 1 ніч"
Пахлава "1000 і 1 ніч"

Пахлава "1000 і 1 ніч"

Пахлава - це східні ласощі, які дуже популярні в Азербайджані, Туреччині, Вірменії. З цього виходить, що варіантів приготування цих солодощів дуже багато, і в кожній країні вони подаються по-особливому. Обов'язковим інгредієнтом у пахлаві є горіхи і мед, причому горішки можна використати на ваш смак: фундук, волоські, мигдаль - різноманітно, смачно і вишукано. Відомий той факт, що пахлаву в Туреччині ніколи не запивають чаєм, а виключно тільки водою. Але оскільки ми живемо не в східній країні, тому балувати себе можемо чим захочемо: і чаєм, і кавою і іншими корисними напоями. Якщо ці ласощі уміє готувати кожна турецька господиня, то чому б і нам не освоїти мистецтво приготування цього солодкого тістечка. Здивуємо своїх близьких?!

Кількість порцій 4
Час приготування 60 хв

  1. 1. Листкове тісто — 500 г.
  2. 2. Волоські горіхи — 300 г.
  3. 3. Цукор — 270 г.
  4. 4. Вода — 130 мл.
  5. 5. Масло вершкове — 80 г.
  6. 6. Лимонний сік — 3 мл.
  7. 7. Кориця — 1 ч. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У невелику посудину налити 130 мл. води і розчинити 1 склянку цукру. Довести сироп до кипіння і додати лимонний сік. Кип'ятити п'ять хвилин.

  2. Узяти листкове тісто і розділити на дві половини. Сформувати два прямокутники і покласти один у спеціальну форму для випічки. Форму слід змастити вершковим маслом.

  3. Горіхи дрібно посікти і посипати разом із цукром і корицею тісто. Потім покласти зверху другий пласт і акуратно притиснути його. Пахлаву змастити вершковим маслом і накреслити ножем ромби.

  4. Розігріти духовку до 180°C і випікати пахлаву 20 хвилин, а потім ще 15 хвилин вже при температурі 200°С. Готову пахлаву полити сиропом і розрізати ромбами по намічених лініях.