Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна середній плита › Манти з м'ясом
Манти з м'ясом

Манти з м'ясом

Культура ліплення пельменів охопила весь світ ще у далекому минулому, так і з'явилися у кожної країни свої версії мант. Винахідливі китайці внесли яскраве доповнення до м'ясної страви і стали підфарбовувати манти в різні кольори: щоб вийшов зелений колір - вмішували в тісто сік шпинату, жовтий, - екстракт плоду гарденії. Соковиті манти стали мрією будь-якого гурмана! Створення страви вимагає особливої уваги і старанності, адже ліплення мант трудомісткий процес, і в той же час, захоплюючий. Почнеться він із формування тіста, а потім його начинки. З тістом все просто, а ось начинку традиційно роблять із м'яса баранини. Але, якщо знайдуться супротивники баранячого м'яса, то, будь ласка, використовуйте той вид м'яса, який вам більше подобається (свинина, яловичина, інше).

Кількість порцій 5
Час приготування 90 хв

  1. 1. М'ясо (баранина) — 600 г.
  2. 2. Цибуля — 3 шт.
  3. 3. Картопля — 2 шт.
  4. 4. Вода — 200 мл.
  5. 5. Жир — 1 ст. л.
  6. 6. Цукор, сіль, перець — щіпка
  7. 7. Борошно — 3 ст.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Підготувати тісто. Узяти муки 3 склянки, води 200 мл., і щіпку солі. Замісити тісто. Накрити. Залишити на півгодини.

  2. Перейти до овочів. Цибулю і картоплю очистити. Нарізати шматочками (дрібними). Помістити в миску.

  3. Баранину порізати на шматки. Подрібнити в м'ясорубці. Фарш перекласти в миску.

  4. До баранини додати цибулю, щіпку солі, стільки ж цукру і розтоплений жир. Влити зовсім трішечки води і перемішати.

  5. Начинку відкласти. Перейти до тіста. Скачати його ковбаскою і нарізати на шматочки. Розкачати, щоб вийшли кружечки. Розкласти на кожен шматочок тіста фарш. Зліпити "торбочкою".

  6. Решітки пароварки змастити олією. Викласти на них манти. Накрити кришкою. Готувати 40 хвилин. Перед подачею залити сметаною і посипати зеленню.