Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна білоруська осінь › Ліниві колдуни
Ліниві колдуни

Ліниві колдуни

Взагалі колдуни - це досить таки поширена страва в білоруській кухні. Хоча в польській та литовській кухні також є свої колдуни. Тільки там це зовсім інша страва - дрібні пельмені з майже прозорим тістом (не плутайте). Колдуни трохи нагадують деруни. Тільки картопля начиняють м'ясним фаршем. Відмінна особливість цієї страви в тому, що з картоплі потрібно видалити зайву рідину. Таким чином маса з картоплі стає щільною і зберігає форму. Дуже ніжний смак страві надає заправка із сметани. Хоча зазвичай чаклуни просто смажать або тушкують, все ж після запікання в духовці вони будуть набагато смачнішими.

Кількість порцій 4
Час приготування 65 хв

  1. 1. Картопля — 8 шт.
  2. 2. М'ясо (свинина жирна) — 300 г.
  3. 3. Яйце — 2 шт.
  4. 4. М'ясо (телятина пісна) — 350 г.
  5. 5. Сметана — 215 г.
  6. 6. Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  7. 7. Топлене сало — 40 г.
  8. 8. Сіль — за смаком
  9. 9. Чорний мелений перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спочатку сивнину та телятину порізати середніми шматками та прокрутити в м'ясорубці. Одну цибулину почистити, подрібнити її та змішати з м'ясом. Приправити перцем та сіллю, ретельно перемішати руками, затягнути плівкою та помістити в холодильник. Картоплю почистити, натерти на середній тертці. Щоб з картоплі стекла зайва рідина, картоплю викласти на сито, сито з картоплею поставити в миску на 10-15 хвилин.

  2. Почистити від лушпиння та дрібно натерти другу цибулину, викласти в миску. Додати натерту картоплю та 1 столову ложку сметани, перемішати. Злегка збити яйця. Додати яйце в картопляну масу, поперчити, посолити, перемішати. Тепер змішати мясний фарш з картопляною масою.

  3. Мокрими руками зліпити з отриманої маси невеликі котлетки. Обсмажити їх у розігрітому салі на сковорідці на сильному вогні до рум'яної скоринки з обох сторін. Духовку розігріти до температури 180°С. Потім приготувати сметанну заправку: змішати сметану з водою (120 г.), приправити сіллю. Залити ліниві колдуни сметанною заправкою та поставити на 15-20 хвилин в духовку. Подавати страву гарячою.