Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна середній цукор › Лінива пахлава
Лінива пахлава

Лінива пахлава

Залежно від національних особливостей пахлава може бути з горіхами, медом, фруктами та іншими цікавими і корисними добавками. Однак суть одна і та ж - це десерт з листкового тіста з горіховою начинкою і медовим сиропом. Пахлаву готують з безлічі листів тіста з папір товщиною, рекомендують не менше 7 шарів, а лінива пахлава - значить тільки з двох шарів. Використовувати краще форму з високими бортиками, розмірами близько 20 на 30 см. Якщо немає форми з високими бортами, можна взяти сковороду. Горіхи, арахіс або волоські, потрібно злегка підсмажити в духовці, потім перекрутити в м'ясорубці. Перед подачею дати пахлаві постояти ще 15-20 хв. для повного просочення сиропом.

Кількість порцій 4
Час приготування 60 хв

  1. 1. Масло вершкове — 200 г.
  2. 2. Сметана — 200 г.
  3. 3. Сода — 0,5 ч. л.
  4. 4. Борошно пшеничне — 400 г.
  5. 5. Горіхи волоські — 200 г.
  6. 6. Родзинки — 200 г.
  7. 7. Цукор — 300 г.
  8. 8. Яйце куряче — 2 шт.
  9. 9. Ванілін — 1 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Ретельно промити родзинки в холодній воді, залишити у воді до набрякання, потім висушити на паперовому рушнику.

  2. Погасити соду в сметані, додати борошно, порізати розм'якшене вершкове масло. Замісити тісто. Розділити на дві частини, одна повинна бути трохи більшою за іншу.

  3. У мисці змішати родзинки, подрібнені волоські горіхи, всипати цукор вбити яйце. Перемішати.

  4. Змастити форму для випікання маслом, викласти більшу частину тіста, зробити також бортики по стінках форми. Зверху на тісто викласти начинку із горіхів, зверху викласти розкатану меншу половину тіста.

  5. Збити яйце, змастити ним верхній шар тіста, поставити форму в духовку на 40 хвилин, випікати при температурі 220ºС. Потім готову пахлаву остудити і нарізати шматочками.