Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна середній європейська птиця › Курочка під вершково-грибним соусом
Курочка під вершково-грибним соусом

Курочка під вершково-грибним соусом

Курочка з грибами – кулінарна класика, що поєднує в собі легкість і поживність. Вершки ж доповнюють цей ідеальний метч, надають страві ніжності й ароматності. Готуйте, коли хочеться простої, без забобонів, вечері.

Кількість порцій 2
Час приготування 45 хв

  1. 1. Куряче філе — 400г
  2. 2. Соєвий соус — 1ст.л.
  3. 3. Оливкова олія — 1ст.л.
  4. 4. Білі гриби заморожені — 150г
  5. 5. Борошно — ½ ст.л.
  6. 6. Вершки 35% — 2ст.л
  7. 7. Курячий бульйон — 150мл
  8. 8. Сметана 20% — 1ст.л.
  9. 9. Цибуля — ½
  10. 10. Сіль — на смак
  11. 11. Перець — на смак
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Куряче філе промийте, висушіть, наріжте невеликими шматочками. Посоліть, поперчіть з двох сторін, складіть у миску і залийте комбінацією соєвого соусу та оливкової олії.

  2. На розігріту пательню викладіть курку та обсмажте до золотистої скоринки.

  3. Викладіть курку задля того, щоб стекла олія.

  4. У сковорідку, де обсмажувалася курка, викладіть цибулю. Пасеруйте її 1-2 хв. Далі додайте нарізані білі гриби та обсмажуйте на середньому вогні упродовж 10-15 хв.

  5. Посоліть та поперчіть гриби, додайте борошно. Перемішайте. Влийте бульйон, вершки та сметану, перемішайте, накрийте кришкою та доведіть до кипіння.

  6. Коли соус закипить, викладіть на нього вже трішки обсмажене куряче філе і тушкуйте близько 20 хв. Смачного!