Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна кава весна › Кавовий крем
Кавовий крем

Кавовий крем

Щоб здивувати свою другу половинку незвичайною романтичною вечерею, необов'язково готувати багато різних страв. Цілком буде достатньо однієї, але незвичайної і смачної. А головне - легкої. Тому ідеальним варіантом для цього буде кавовий крем. Саме кава надає гірчинку всій страві, а щоб збалансувати смак, додайте збиті вершки. Вийде щось на зразок напою кави із вершками, тільки в замороженому вигляді. Такий десерт відмінно скрасить ваш вечір, зробить його більш ніжним і навіть інтимним. Крім того, кавовий крем можна готувати і до інших важливих для вас приводів. Наприклад, це буде хороший десерт на дружній вечірці.

Кількість порцій 6
Час приготування 35 хв

  1. 1. Мелена кава — 5 ч.л.
  2. 2. Яйця — 3 шт.
  3. 3. Цукор — 150 г
  4. 4. Желатин (швидкорозчинний) — 2 ч.л.
  5. 5. Вершки 33-35% — 300 мл
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Желатин замочіть у 100 мл холодної кип'яченої води.

  2. Відваріть міцну каву, з'єднавши мелену каву та 250 мл води.

  3. Білки відділіть від жовтків (білки не знадобляться, їх можна використати для приготування ще одного десерта). Жовтки збийте з цукром, поставте на водяну баню та варіть на повільному вогні, постійно помішуючи, до повного розчинення цукру.

  4. Влийте каву, перемішайте.

  5. Додайте желатин і продовжуйте нагрівати до повного розчинення желатину. При цьому суміш не повинна бути дуже гарячою - пильнуйте, щоб жовтки не зсілися. Потім заберіть з вогню та остудіть.

  6. Вершки збийте (перед збиванням їх краще охолодити) спочатку ев невеликій швидкості, потім поступово збільште її. Важливо не перезбити вершки, інакше десерт вийде надто жирним і маслянистим.

  7. З'єднайте вершки з охолодженою  кавовою  масою, охайно перемішайте. Розлийте десерт у формочки або у склянки, у яких ви будете його подавати, заберіть у холодильник на 3-4 години. Подавайте, прикрасивши кондитерською посипкою, шоколадом, кавовими зернами або листочками м'яти - за вашим бажанням. До речі, якщо ви не "подолали" всі порції десерта на вечерю, він може стати чудовим романтичним сніданком!