Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна вечеря осінь › Гуляш із легень
Гуляш із легень

Гуляш із легень

Із легенів можна готувати повноцінні м'ясні другі страви. Страви виходять не тільки смачними, а й економічними, це ще один плюс на користь легенів. Легені з яловичини відносяться до субпродуктів, із них можна приготувати гуляш, печеню, млинці, пиріжки і ще масу страв. Ароматне і приємне на смак блюдо - гуляш із легень. Перед обробленням легені слід промити у воді і обов'язково вирізати трубки. На гарнір до такого гуляшу підійде все що завгодно: картопля в будь-якому вигляді, рис, овочеві рагу, макарони. Гуляш із легень - чудове блюдо, м'які, насичені травами і спеціями шматочки м'яса просто тануть у роті! Смачна і досить ситна вечеря.

Кількість порцій 4
Час приготування 155 хв

  1. 1. Легені — 500 г.
  2. 2. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  3. 3. Борошно пшеничне — 1 ст. л.
  4. 4. Олія рослинна — 1 ст. л.
  5. 5. Томатна паста — 1 ст. л.
  6. 6. Сіль — за смаком
  7. 7. Лавровий лист — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Ретельно промити легені. Поставити каструлю з водою на вогонь, покласти в гарячу воду легені, варити протягом 1,5-2 годин.

  2. Перекласти відварені легені на тарілку, остудити, нарізати шматочками вагою в 30-40 г., присипати сіллю і перцем. Розігріти сковороду з рослинною олією, покласти шматочки легень на сковороду, обсмажити з усіх боків, присипати зверху борошном. Додати в сковороду подрібнену цибулю, готувати ще кілька хвилин.

  3. Перекласти обсмажені легені в каструлю, поставити на вогонь, залити 2-2,5 л. бульйону, після варіння легень, викласти також томатну пасту, додати лавровий лист, варити протягом 10-15 хвилин. Подавати з відвареною картоплею.