Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна плита європейська випічка › Грецький пиріг зі шпинатом і фетою
Грецький пиріг зі шпинатом і фетою

Грецький пиріг зі шпинатом і фетою

Грецький пиріг зі шпинатом і фетою - традиційна спанакопіта - ще один варіант грецької класики. Дуже просто і смачно! Готується він з тонкого хрусткого листкового тіста філо з начинкою з шпинату, цибулі, сиру фета і зелені. Тісто філо більш тонке, ніж тісто листкове, але одне можна замінити іншим. Потрібно розкачати готове листкове тісто як можна тонше. Цей пиріг можна робити зі свіжим або замороженим шпинатом. Шпинат - це не тільки смачно, але й корисно. Шпинат - джерело вітамінів. У ньому містяться вітаміни групи А, В, Р, білки і йод. І ще одна гарна порада господаркам - вийнятий з духовки пиріг потрібно скропити водою і накрити рушником до моменту подачі.

Кількість порцій 4
Час приготування 80 хв

  1. 1. Шпинат свіжий (листя) — 1 кг.
  2. 2. Кріп — 50 г.
  3. 3. Сир фета — 200 г.
  4. 4. Цибуля зелена — 1 пучок
  5. 5. Яйце куряче — 3 шт.
  6. 6. Сіль — за смаком
  7. 7. Перець чорний мелений — за смаком
  8. 8. Олія оливкова — 50 г.
  9. 9. Тісто листкове — 500 г.
  10. 10. Петрушка — 50 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Налити в каструлю воду, поставити на вогонь, довести до кипіння, додати у воду шпинат, відварити до стану м'якості, кілька хвилин, витягнути, остудити, нарізати.

  2. У мисці змішати шпинат, сир фета, подрібнені кріп і петрушку, нарізану цибулю, вбити яйця. Посолити і поперчити за смаком. Перемішати.

  3. Духовку розігріти до 180°C. Розкачати тісто в тонкі листи, розрізати, щоб вийшло 6 тонких листів. Форму для випікання змастити оливковою олією. Лист тіста також змастити маслом. Покласти у форму, повторити процедуру, щоб вийшло 3 шари тіста. Викласти начинку, розподілити. Зверху знову 3 шари тіста, змастити між шарами також олією. Випікати в розігрітій духовці протягом 30-40 хвилин.