Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна середній обід › Гратен із кабачків
Гратен із кабачків

Гратен із кабачків

Гратен - це спосіб запікання по-французьки під апетитною сирної хрусткою скоринкою. Одна з дієтичних версій гратена - це запіканка з кабачків. Молоді соковиті кабачки, запечені з сиром і помідорами, напевно сподобаються всім шанувальникам овочевих страв. Краще якщо це будуть невеликі кабачки, які не потрібно очищати від насіння. Найважливіше в приготуванні гратена - правильно підібрати температурний режим. Для тих, хто віддає перевагу м'ясним стравам, гратен стане відмінним доповненням до м'яса і апетитною закускою до обіду або вечері. Смачне, ніжне і легке блюдо.

Кількість порцій 10
Час приготування 35 хв

  1. 1. Кабачки — 1 кг.
  2. 2. Баклажан — 1 шт.
  3. 3. Помідори — 2 шт.
  4. 4. Сир твердий — 100 г.
  5. 5. Борошно — 1 ст. л.
  6. 6. Молоко — 0,5 л.
  7. 7. Вершкове масло — за смаком
  8. 8. Мускатний горіх — за смаком
  9. 9. Чорний мелений перець — за смаком
  10. 10. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Кабачки нарізати товщиною 0,5 см. Викласти на змащене маслом деко і запікати в розігрітій до 170°C духовці 10 хвилин.

  2. Половину кабачків викласти у змащену вершковим маслом форму для запікання. Посолити, поперчити. Зверху - шар нарізаних помідорів.

  3. Для соусу вершкове масло 60 г. розтопити, всипати борошно, гарненько перемішати, щоб не було грудочок. Тонкою цівкою влити молоко, додати сіль, перець і мускатний горіх. Помішуючи, варити на невеликому вогні до загустіння.

  4. Сир натерти. Залити шар кабачків і помідорів соусом, посипати половиною тертого сиру.

  5. Викласти другу половину кабачків. Посолити, поперчити. І зверху посипати сиром. Випікати в розігрітій духовці 15 хвилин.