Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна російська овочі зима › Гарячий свєкольнік
Гарячий свєкольнік

Гарячий свєкольнік

Гарячий свєкольнік - прекрасна альтернатива борщу. Гарячі страви обов'язкові для повноцінного обіду, і ароматний борщ прекрасно для цього підходить. Гарячий свєкольнік один з найбільш корисних рецептів супу, особливо в вегетаріанському варіанті. При ряді захворювань обміну речовин, при дієті для схуднення дуже рекомендується рецепт свєкольніка гарячого з овочами. Приготувати його не складе особливих труднощів, головне - мати необхідні продукти. А до столу для свеєкольніка гарячого подають пампушки з часником. Заправляють гарячий свєкольнік, як і всі супи з буряка, сметаною.

Кількість порцій 8
Час приготування 60 хв

  1. 1. Буряк (середній) — 2 шт.
  2. 2. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  3. 3. Морква — 1 шт.
  4. 4. Помідори — 2 шт.
  5. 5. Зелень — за смаком
  6. 6. Лавровий лист — 2 шт.
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Вода — 3,5 л.
  9. 9. Соняшникова олія — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Буряк почистити, розрізати на кілька частин і покласти в каструлю. Залити 2 літри води. Поставити на вогонь і варити до готовності буряка. Буряковий відвар не виливати (він ще стане в нагоді).

  2. Остиглий буряк натерти на крупній тертці.

  3. Дрібно нарізати цибулю і моркву і обсмажити до м'якості на соняшниковій олії.

  4. Очистити помідори від шкірки і натерти на крупній тертці.

  5. У глибоку каструлю налити буряковий відвар і ще приблизно півтора літра води. Туди ж додати натертий буряк і смажені цибулю та моркву. Далі кинути лавровий лист, зелень і сіль за смаком. Поставити каструлю на повільний вогонь, накрити кришкою і настоювати ще 20 хвилин.

  6. Подавати до столу в гарячому вигляді.