Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна українська картопля літо › Печеня по-кримськи
Печеня по-кримськи

Печеня по-кримськи

Рецепт печені з бараниною дуже зручний тим, що і готується, і подається вона в горщиках. Головний плюс такого способу приготування в тому, що глиняні стінки горщика нагріваються повільно, але довго тримають температуру, тому вміст горщика має особливий томлений смак. Також краще зберігаються всі корисні речовини і посилюється смак продуктів. Рецепт печені по-кримськи досить незвичайний. У ньому гармонійно поєднуються незвичні для печені продукти: баранина, яблука, родзинки. Фрукти надають печені вишуканий смак і неординарність. Швидко приготована печеня по-кримськи неодмінно створить святкову атмосферу у Вашому домі.

Кількість порцій 2
Час приготування 40 хв

  1. 1. Яблука — 50 г.
  2. 2. Баранина — 150 г.
  3. 3. Цибуля ріпчаста — 20 г.
  4. 4. Паста томатна — 50 мл.
  5. 5. Масло вершкове — 100 г.
  6. 6. Картопля — 300 г.
  7. 7. Родзинки — 20 г.
  8. 8. Сметана — 10 мл.
  9. 9. Вино червоне сухе — 5 мл.
  10. 10. Борошно пшеничне — 100 г.
  11. 11. Яйце куряче — 0,5 шт.
  12. 12. Вода — 10 мл.
  13. 13. Сіль — 20 г.
  14. 14. Олія рослинна — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Нарізати баранину шматочками, натерти сіллю і перцем. Розігріти сковороду, налити рослинну олію, покласти баранину, обсмажити з усіх боків, влити суміш сметани і томатної пасти, тушкувати 8-10 хвилин.

  2. Яблука помити, очистити, нарізати часточками. Змішати в мисці борошно, половину яйця, воду, перемішати, замісити тісто. На сковороді у вершковому маслі обсмажити нарізану картоплю.

  3. Розкласти по горшочках яблука, зверху смажену картоплю, по 2 шматочки м'яса, посипати родзинками, скропити вином, залити зверху соусом, в якому тушкувалась баранина, викласти тісто. Випікати в духовці протягом 8-10 хвилин.