Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна день народження риба › Рибний чупін по-парагвайськи
Рибний чупін по-парагвайськи

Рибний чупін по-парагвайськи

Рибний чупін - одна з самих популярних страв парагвайської національної кухні. У Парагваї вважають за краще готувати рибний чупін, використовуючи жарини і, звичайно, під відкритим небом, але дуже популярний і домашній варіант страви. Виходу до моря у Парагваю немає, тому парагвайці готують чупін із річкової риби. Ми ж можемо використовувати філе морської риби. Овочеві інгредієнти цієї страви можна варіювати: можливе використання селери, моркви, але солодкий перець - це обов'язковий інгредієнт. Вершки можна замінити рідкою сметаною. У деяких варіантах цього рецепта готовий чупін посипають тертим сиром.

Кількість порцій 5
Час приготування 40 хв

  1. 1. Рибне філе — 500 г.
  2. 2. Цибуля — 1 шт.
  3. 3. Перець солодкий — 1 шт.
  4. 4. Картопля — 2 шт.
  5. 5. Помідори — 2 шт.
  6. 6. Лавровий лист — 1 шт.
  7. 7. Вершки — 50 мл.
  8. 8. Соняшникова олія — за смаком
  9. 9. Сіль — за смаком
  10. 10. Перець чорний мелений — за смаком
  11. 11. Орегано — за смаком
  12. 12. Соєвий соус — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Помідори опустити на пару хвилин в окріп, зняти шкірку. Розрізати кожен томат навпіл і видавити насіння.

  2. Дрібно нарізати томати, цибулю і перець.

  3. Розігріти сковороду з парою ложок олії і обсмажити цибулю на невеликому вогні до ледь золотистого кольору. Додати перці, смажити 5 хвилин. Додати томати і залишити всю цю овочеву суміш тушкуватися на 10 хвилин. Періодично помішувати.

  4. Влити склянку води, перемішати, посолити, поперчити, приправити орегано і соєвим соусом. Кинути лавровий лист. Залишити на вогні ще на 10 хвилин.

  5. Розігріти сковороду з кількома ложками олії. Викласти на неї рибне філе, зверху викласти картоплю, нарізану кружечками. Окремим шаром викласти овочеву суміш, накрити кришкою і готувати на невеликому вогні до готовності картоплі.

  6. Обережно влити вершки, розподілити рівномірно по всій поверхні. Накрити сковороду кришкою і залишити на 15 хвилин.