Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна мексиканська осінь › Емпанадас з яйцями, шинкою, оливками і чеддером
Емпанадас з яйцями, шинкою, оливками і чеддером

Емпанадас з яйцями, шинкою, оливками і чеддером

Емпанадас - це страва, яка є кулінарним символом Аргентини, хоча справедливості заради відзначимо, що емпанадас люблять і готують по всій території Південної Америки. Так що ж таке емпанадас? Це пиріжки, запечені в духовці. У перекладі з іспанської назва цієї страви означає "загорнутий в тісто". Традиційні аргентинські емпанадас досить великі за розміром: приблизно з долоню. У кожній провінції свої варіанти емпанадас, але скрізь у складі начинки (як і в запропонованому рецепті) присутні маслини і рубані яйця. У цьому рецепті пропонується використовувати готове листкове дріжджове тісто. Кружечків з тіста повинно вийти приблизно 30 штук. Начинки на кожен кружок кладіть по 1 столовій ложці.

Кількість порцій 4
Час приготування 30 хв

  1. 1. Оливки — 40 г.
  2. 2. Сир чеддер — 50 г.
  3. 3. Шинка — 200 г.
  4. 4. Тісто листкове дріжджове — 750 г.
  5. 5. Яйце куряче — 2 шт.
  6. 6. Масло вершкове — 20 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Налити воду в каструлю, покласти яйця, поставити каструлю на вогонь, довести до кипіння, варити 10 хвилин, після чого охолодити протягом 5 хвилин під струменем холодної води.

  2. Духовку розігріти до 220°C, деко змастити маслом, вирізати з тіста кружечки. Змішати в мисці нарізані маленькими шматочками яйця, оливки, нарізані шинку і сир. Викласти начинку на кожен кружечок тіста. Згорнути кожен навпіл, защипнути краї.

  3. Викласти пиріжки на деко. Змастити зверху збитим жовтком. Поставити в духовку на 15 хвилин. У разі, якщо пиріжки почнуть швидко рум'янитися, накрити деко фольгою.