Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна середній алкоголь › Камберлендський соус
Камберлендський соус

Камберлендський соус

Камберлендський соус відноситься до класичної англійської та французької кухні. Він отримав свою назву на честь перебування герцога Камберлендского в місті Ганновері в Німеччині. Там цей соус був приготований придворним кухарем. Вперше соус Камберленд згадується в 1904 році у французькій книзі «Англійська кухня». Це холодний соус з пікантним смаком, подається до м'яса дикої птиці, шинки, холодної індички, окісту, відвареного язику, страв з телятини і баранини. Загалом, він підходить до страв з абсолютно будь-якого м'яса. Хоча Камберленд і прийнято подавати холодним, іноді до холодних страв з птиці допускається подача соусу в гарячому вигляді.

Кількість порцій 10
Час приготування 30 хв

  1. 1. Апельсин — 1 шт.
  2. 2. Варення з червоної смородини — 200 г.
  3. 3. Мелений імбир — за смаком
  4. 4. Червоне вино — 3 ст. л.
  5. 5. Лимон — 1 шт.
  6. 6. Цибуля-шалот — 3 шт.
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Чорний мелений перець — за смаком
  9. 9. Оцет — 1 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Лимон і апельсин вимити, витерти насухо, нарізати цедру тонкими смужками. Видавити сік з обох фруктів.

  2. Залити цедру невеликою кількістю води, довести до кипіння. Воду злити, цедру протушкувати.

  3. Цибулю-шалот почистити, дрібно нарізати. Побланширувати в киплячій воді. Вийняти і обсушити.

  4. Варення із червоної смородини розігріти на водяній бані, щоб воно стало рідким. Остудити і змішати з цедрою і цибулею.

  5. Приправити соус червоним вином, оцетом, соком апельсина і лимона, а також перцем, імбирем і сіллю.