Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна українська осінь › Печиво "Горішки"
Печиво "Горішки"

Печиво "Горішки"

Пам'ятаєте, коли ми були маленькими, наші мами готували нам дивовижне пісочне печиво у формі горішків. Якщо раптом їм вдавалося придбати повний набір продуктів для приготування цього чудового печива. Згадайте той прекрасний час - приготуйте своїм дітям такі ж горішки , як були у вашому дитинстві . Нехай їм теж буде що згадати і , як привіт з вашого далекого дитинства подарувати своїм дітям цей незабутній смак пісочного тіста і вареного згущеного молока. Ваші діти будуть у захваті від такої смачної і чудової ідеї. Зробіть наш рецепт горішків зі згущеним молоком вашою маленькою сімейною традицією.

Кількість порцій 10
Час приготування 75 хв

  1. 1. Борошно — 400 мл.
  2. 2. Яйця — 2 шт.
  3. 3. Згущене молоко — 1 банка
  4. 4. Цукор — 120 г.
  5. 5. Вершкове масло — 100 г.
  6. 6. Горіхова суміш — 100 г.
  7. 7. Соняшникова олія — за смаком
  8. 8. Сода — 1/3 ч. л.
  9. 9. Оцет — 1/3 ч. л.
  10. 10. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У мисці змішати масло з цукром. Додати сіль за смаком.

  2. В окремій мисці трохи збити яйця вилочкою і додати до масла з цукром.

  3. Соду погасити оцтом і додати до тіста.

  4. Борошно просіяти через сито і додати до тіста і ретельно перемішати, щоб тісто вийшло еластичним.

  5. Форму для випікання горішків змастити олією і викладати в неї невелику кількість тіста.

  6. Форму поставити на середній вогонь і випікати до золотистого кольору горішків. Можна трохи відкривати форму, щоб горішки не пригоріли.

  7. Готові половинки горішків наповнити згущеним молоком, яке заздалегідь зварити.

  8. Подавати горішки можна або половинками, зверху прикрашаючи часточками горіхів з суміші, або цілісними, зліпивши дві половинки разом. Перед подачею дати просочитися хвилин 20-30.