Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна день народження борошно літо › Млинцевий пиріг з травами і грибною начинкою
Млинцевий пиріг з травами і грибною начинкою

Млинцевий пиріг з травами і грибною начинкою

Млинцевий пиріг з травами і грибною начинкою збирається з тонких млинців. Для грибної начинки можете використовувати будь-які гриби, які Вам до душі. Використовуємо печериці для універсальності (їх можна купити в будь-яку пору року). Пиріг виходить ситним і дуже смачним! При формуванні пирога можна проявити творчий підхід і фантазію, і зібрати його нестандартно, рівними шарами, а, наприклад, уклавши деякі шари у вигляді млинцевих рулетиків або згорнувши млинці з начинкою сегментами. Млинцевий пиріг (або млинцевий торт) може стати оригінальною закускою, повноцінною другою стравою або десертом.

Кількість порцій 4
Час приготування 120 хв

  1. 1. Цибуля ріпчаста — 100 г.
  2. 2. Масло вершкове — за смаком
  3. 3. Печериці — 225 г.
  4. 4. Сіль — 0,5 ч. л.
  5. 5. Перець чорний мелений — за смаком
  6. 6. Борошно пшеничне — 100 г.
  7. 7. Молоко — 125 мл.
  8. 8. Сир моцарела — 50 г.
  9. 9. Цибуля зелена — 1 ст. л.
  10. 10. Яйце куряче — 1 шт.
  11. 11. Сир пармезан — 25 г.
  12. 12. Вода — 50 мл.
  13. 13. Суміш пряних трав — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Додати в блендер яйця, 75 мл. молока, воду, 100 г. борошна, 1,5 ст. л. вершкового масла, 0,25 ч. л. солі. Протягом 10 секунд перемішувати суміш. Додати в суміш подрібнені трави, перемішати, накрити плівкою миску з сумішшю, поставити в холодильник на 1 годину (ще краще якщо залишити на 2 доби).

  2. На розігріту сковороду додати шматочок вершкового масла, обсмажити млинці з приготованого тіста, протягом 30 секунд, перевернути на іншу сторону, смажити ще 10 секунд. Кожен млинець після смаження викласти на холодну поверхню, вони повинні охолонути.

  3. У сковороді на вогні розтопити шматочок вершкового масла, висипати подрібнену ріпчасту цибулю, обсмажити, не доводячи до золотистого кольору. Збільшити вогонь, додати ще трохи вершкового масла і тонко нарізані гриби. Додати сіль і перець за смаком. Смажити до м'якості грибів. Додати 1 ст. л. борошна, 50 мл. молока, тушкувати, поки рідина не випарується на половину. Додати терту моцарелу, перемішати. Прибрати з вогню.

  4. Змастити деко вершковим маслом, викласти 2 млинця. Зверху викласти гриби, присипати нарізаною зеленою цибулею. Зверху накрити двома млинцями, повторити викладання начинки кілька разів, поки не будуть укладені всі млинці. Присипати пармезаном, поставити на 2 хвилини в духовку при температурі 180°C.