Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти весна десерти борошно літо › Яблучні пончики
Яблучні пончики

Яблучні пончики

Завдяки тому, що яблука доступні нам цілий рік (їх легко купити в магазині, а якщо у вас є свій сад, то це зробити ще простіше). Тому господині і вигадують різні смачні страви з цим фруктом. Чого тільки не існує в кулінарії: це і яблучний штрудель, і пироги, і запіканки. Сьогодні ми хочемо вас познайомити з рецептом яблучних пончиків. Вони хороші тим, що їх дуже швидко готувати - достатньо кілька хвилин обсмажити яблука в паніровці. Але закуска до чаю виходить відмінна. Дуже легка, солодка і ароматна (завдяки кориці). Вони порадують вас і вашу сім'ю, коли ви будете влаштовувати чаювання в тісній домашній обстановці.

Кількість порцій 10
Час приготування 30 хв

  1. 1. Борошно — 500 г.
  2. 2. Цукор — 50 г.
  3. 3. Розпушувач тіста — 1 ч. л.
  4. 4. Сіль — 0,25 ч. л.
  5. 5. Кефір — 200 мл.
  6. 6. Вода — 0,75 стакана
  7. 7. Яйце — 1 шт.
  8. 8. Ванільна есенція — 1 ч. л.
  9. 9. Яблуко — 4 шт.
  10. 10. Кориця — 0,5 ч. л.
  11. 11. Цукрова пудра — за смаком
  12. 12. Соняшникова олія — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Просіяти в глибокий посуд борошно, цукор, розпушувач і сіль.

  2. Окремо змішати кефір, воду, яйце і ванільну есенцію.

  3. Змішати отримані 2 суміші, трохи перемішати, залишаючи нерозмішаними грудочки.

  4. Яблука очистити від шкірки, вирізати середину і нарізати на пластинки, товщиною 5 мм. Розігріти рослинну олію в глибокому посуді. Вмочити кожну пластинку яблука в тісто і обсмажити близько 1 хвилини з кожного боку.

  5. Викласти готові пончики на паперовий рушник, щоб стекла зайва олія.

  6. Змішати корицю з цукровою пудрою, і посипати цією сумішшю кожен пончик.