Пряний рис із фісташками
- 1. Рис басматі — 250 г.
- 2. Фісташки несолоні — 100 г.
- 3. Курага — 100 г.
- 4. М'ята — 1 пучок
- 5. Апельсин — 1 шт.
- 6. Соняшникова олія — 2 ст. л.
- 7. Кориця мелена — 0,5 ч. л.
- 8. Кардамон — за смаком
- 9. Сіль — за смаком
- 10. Перець чорний мелений — за смаком
- 11. Вода — 1 склянка
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Рис промити і обсушити. У глибоку сковороду налити 1 ст. л. масла і обсмажити рис протягом 3-х хвилин, безперервно помішуючи.
Влити 1 склянку води (кімнатної температури), додати кардамон, чорний перець і сіль за смаком, перемішати і дати закипіти.
Варити рис під кришкою протягом 20 хвилин майже до повного випаровування води.
Фісташки очистити від шкаралупи і обсмажити в розігрітій до 180°С духовці 7 хвилин. Остудити і крупно порубати.
На дрібній тертці зняти цедру апельсина, видавати сік.
У гарячий рис додати порізану курагу, цедру апельсина і його сік, корицю, фісташки - перемішати і дати настоятися хвилин 10.
Порубати м'яту, гарненько перемішати разом з рисом і подавати.