Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти пісні страви європейська обід пісні страви › Плов з грибами та кедровими горішками
Плов з грибами та кедровими горішками

Плов з грибами та кедровими горішками

Справжній плов у своєму класичному уявленні – ситна страва з рису і шматочків м'яса, приготована в казанку. Існує багато різновидів плову, проте незмінним залишається одне, плов складається з двох обов'язкових частин: зірвака – основи плову, що представляє м'ясний гарнір з овочами, і власне розсипчастого рису. Наваристий зірвак гарантує успіх страви. Сьогодні пропонуємо Вам спробувати оригінальну версію традиційного середньоазіатського плову – плов з грибами та кедровими горішками. Слід зазначити: з великої різноманітності рисової крупи краще використовувати девзіру – великий азіатський рис солодкуватий на смак, що виростає в Ферганській долині і виведений спеціально для цієї мети.

Кількість порцій 4
Час приготування 40 хв

  1. 1. Бульйон овочевий — 800 мл
  2. 2. Горіхи кедрові — 100 г
  3. 3. Гриби шампіньйони — 140 г
  4. 4. Олія оливкова — 2 ст.л.
  5. 5. Рис довгий — 300 г
  6. 6. Сіль — за смаком
  7. 7. Цибуля зелена — 50 г
  8. 8. Перець чорний — за смаком
  9. 9. Петрушка — 50 г
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У каструлі доведіть бульйон до кипіння, зменшіть вогонь і зберігайте бульйон гарячим.

  2. Тим часом, розігрійте великий сотейник на середньому вогні і обсмажте горішки до золотистого кольору, помішуючи. Перекладіть на тарілку.

  3. Поверніть сотейник на вогонь і, не додаючи олії, обсмажте дрібно нарізані гриби. Обсмажте, поки гриби не почнуть підрум'янюватися. Перекладіть до горіхів.

  4. У сотейник додайте 1 ложку оливкової олії і насипте рис. Перемішайте і обсмажте до золотистого кольору, помішуючи, приблизно хвилину. Додайте дрібно нарізану цибулю і обсмажте ще хвилину. Додайте горішки та гриби, перемішайте і зніміть з вогню.

  5. Обережно перекладіть суміш з рисом в гарячий бульйон, додайте сіль і перець. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь, накрийте кришкою і варіть до готовності рису. Зніміть з вогню і, не відкриваючи, залиште на 10 хвилин.

  6. Додайте решту олії і петрушку.

  7. Додайте сіль і перець. Добре перемішайте і подавайте.