Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Претцелі

Претцелі

Претцелі - це такий собі крендель, який вперше був виготовлений в Німеччині. За старою легендою, претцелі був придуманий булочником, якому баварський король наказав спекти випічку, через яку три рази можна побачити сонце. Претцелі, з тих пір і по сьогоднішній день, є емблемою німецьких пекарів і дуже часто зображується на вивісках булочних і пекарень. З претцелі пов'язано дуже багато німецьких традицій. І ось одна з них: на четверту неділю Великого Великоднього посту хлопчики дарують вподобаним дівчаткам солодкі претцелі, якщо дівчатка відповідають взаємністю хлопчикам, то за традицією вони повинні подарувати хлопчикові шоколадне яйце. У високосні роки все навпаки.

Кількість порцій 6
Час приготування 60 хв

  1. 1. Борошно — 600 г.
  2. 2. Молоко — 400 г.
  3. 3. Масло вершкове — 50 г.
  4. 4. Дріжджі сухі — 20 г.
  5. 5. Сіль — 5 г.
  6. 6. Цукор — 130 г.
  7. 7. Сода — 30 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спочатку потрібно підігріти молоко, розчинити в ньому цукор та дріжджі. У велику кастрюлю насипати склянку борошно, додати трохи молока, перемішати, додати м'яке вершкове масло.

  2. Продовжити замішувати тісто до тих пір, поки не закінчиться молоко та тісто не стане пружним. Почати робити претцелію. Скачати ковбаски довжиною приблизно 50 см. та надати їм форму.

  3. Коли їх буде достатньо для одночасного випікання, почати робити скоринку - головний секрет претцелів. Для цього закипятити 1 літр води, додати туди 2 столові ложки та шумівкою опустити кожен претцель в киплячу воду на 20-30 секунд. Після цього викласти вироби на деко, застелене папером для випікання, змащеним вершковим маслом. Змастити претцелі вершковим маслом та посипати цукром, відправити в духовку на 15 хвилин при температурі 200°С. Поки перша партія готується - зробити другу.