Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь риба обід зима › Жульєн з червоної риби
Жульєн з червоної риби

Жульєн з червоної риби

Ви, мабуть, думаєте, що цю страву названо за прізвищем якого-небудь видатного французького кухаря мсьє Жульєна, який винайшов його за наказом якогось чергового примхливого і спокушеного в їжі короля ... Ми теж так думали, а виявилося, що жульєн (хоча слово і справді французьке) - це такий спосіб дуже тонкої нарізки овочів. Але в нашій кухні жульєнами чомусь заведено називати різні варіанти страв, запечених під сирною скоринкою. І треба сказати, що подані у витончених кокотницах жульєни, що виділяють чарівні аромати, дійсно не позбавлені французького шику...

Кількість порцій 2
Час приготування 35 хв

  1. 1. Форель (філе) — 300 г
  2. 2. Цибуля (середнього розміру) — 2 шт.
  3. 3. Борошно — 1 ст.л. (без гірки)
  4. 4. Вершки жирністю 10-20% — 150 мл
  5. 5. Твердий сир — 150 г
  6. 6. Рослинна олія для смаження — 5 ст.л.
  7. 7. Кріп — за смаокм
  8. 8. Суміш перців — за смаком
  9. 9. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Філе риби промийте, обсушіть і наріжте середніми шматочками.

  2. Цибулю наріжте чвертькільцями.

  3. Сир натріть на крупній терці.

  4. У сковороді розігрійте олію (можна використовувати і топлене вершкове масло, в цьому випадку смак страви буде тонше, але при цьому вона може стати дещо жирнуватою), викладіть цибулю, посипте її сумішшю перців і солі і обсмажте до м'якості. Уважно стежте, щоб не пережарити цибулю - вона повинен залишатися дуже м'якою.

  5. До цієї ж сковороди викладіть шматочки форелі, перемішайте і обсмажуйте все ще 2 хвилини.

  6. Присипте рибу з цибулею борошном, добре перемішайте і влийте вершки. Продовжуйте готувати на середньому вогні, постійно помішуючи, поки соус не набуде потрібної густоти - він повинен бути не дуже жирним, але і не дуже густим. При цьому, додатково підливаючи вершки, ви можете регулювати густоту соусу.

  7. Після цього рибу в соусі посоліть і поперчіть за смаком, перемішайте. Розкладіть масу у кокотниці (спеціальні невеликі формочки з довгою ручкою для жульєну) або просто викладіть в одну велику форму.

  8. Посипте тертим сиром.

  9. Запікайте в розігрітій до 180°C духовці, поки сир не розплавиться і на ньому не утвориться золотиста скоринка (приблизно 7 хвилин).

  10. Жюльєн можна подавати просто у кокотницях, посипавши свіжою зеленню кропу. Bon appétit!