Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Узи

Узи

Назва «Узі» так само незвичайна і привертає увагу, як, власне, і сама страва. Рецепт узі – багатоетапний процес і вимагає певного часу та зусиль, але якщо ви бажаєте здивувати своїх гостей традиційною стравою арабської кухні, то не помилитесь у виборі. Рис і баранина, загорнуті в тісто - основні інгредієнти цієї страви. Ви нагодуєте досита своїх гостей, і вони гарантовано попросять добавки. Араби – професіонали в приготуванні подібних страв і знають як поєднати усю багатоплановість складових узі. Подається ця страва з салатом або несолодким йогуртом, що майстерно підкреслює його неповторні смакові якості.

Кількість порцій 4
Час приготування 90 хв

  1. 1. Рис — 500 г.
  2. 2. Горошок зелeний (свіжий або заморожений) — 250 г.
  3. 3. Баранина — 300 г.
  4. 4. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  5. 5. Гриби — 200 г.
  6. 6. Гвоздика мелена — 3/4 ч. л.
  7. 7. Сіль — 3 ч. л.
  8. 8. Фісташки свіжі — 50 г.
  9. 9. Кунжут — 2-3 ст. л.
  10. 10. Перець чорний мелений — за смаком
  11. 11. Пшеничне борошно — 1000 г.
  12. 12. Вода — 250-375 мл.
  13. 13. Оцет — 1 ст. л.
  14. 14. Оливкова олія — 4 ст. л.
  15. 15. Яйце — 1 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Просіяти борошно.  Додати воду, оцет і сіль (2 ч. л.), замісити густе тісто. Дуже повільно під час приготування влити олію. Місити, поки тісто не стане гладеньким і еластичним. Накрити і відставити на 30 хвилин.

  2. Половину м'яса і гриби дрібно нарізати.

  3. На невеликій кількості олії (в ідеалі - баранячий жир) обсмажити м'ясо, потім додати гриби і мелену гвоздику (1/2 ч. л.). Смажити 2-3 хвилини.

  4. Всипати горошок. Слідом за горошком відправити заздалегідь замочений на годину в гарячій, трохи підсоленій воді, злитий і один раз промитий рис. Посолити за смаком.

  5. Все залити водою так, щоб трохи прикрити продукти (приблизно на 2 склянки рису 1.5 склянки води). Довести до кипіння, перемішати, щільно накрити кришкою і поставити на самий маленький вогонь на 40 хвилин (у процесі готування не відкривати кришку). Зняти з вогню, акуратно перемішати і залишити холонути.

  6. М'ясо, що залишилося і цибулю пропустити через м'ясорубку, посолити, поперчити.

  7. Свіжі фісташки розрізати на половинки і обсмажити в олії. Викласти на тарілку. У ту ж сковорідку викласти фарш. Приправити 1/4 ч. л. меленої гвоздики і посолити. Добре обсмажити, але не пересушити. Змішати з фісташками.

  8. Тісто розрізати на квадрати (щоб тісто не сохло, накрити його рушничком) і викласти в невелику піалку. На дно квадратика викласти 1 столову ложку фаршу з фісташками. Зверху викласти рис і загорнути як конверт.

  9. Перевернути і викласти на деко, застелений пекарським папером. Змастити яйцем і посипати кунжутом.

  10. Поставити в духовку при температурі 180°С на 15 хвилин. Але стежити, щоб не пересохли. Подавати із салатом або несолодким йогуртом.