Торт "Волоський горіх"
- 1. Яйце — 6 шт.
- 2. Цукор — 320 г.
- 3. Борошно — 120 г.
- 4. Лимонний сік — 5 г.
- 5. Волоський горіх — 180 г.
- 6. Кориця — 5 г.
- 7. Сіль — 3 г.
- 8. Цедра апельсину — 20 г.
- 9. Олія — 20 г.
- 10. Молоко — 250 мл.
- 11. Кукурудзяний крохмаль — 20 г.
- 12. Ваніль (стручок) — 1 шт.
- 13. Вишнева настоянка — 15 г.
- 14. Вершкове масло — 300 г.
- 15. Білий шоколад — 100 г.
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Розігріти духовку до температури 180°С. В просіяне борошно додати подрібнені горіхи (30 г.), щіпку солі, кориці, перемішати. Розділити яйця на білки та жовтки. Збити білки з кількома краплями лимонного соку та з половинною норми цукру (60 г.) до стійких піків, маса повинна бути по консистенції, як на меренгу. Окремо збити жовтки із цукром, що залишився (60 г.), до білого та кремоподібного стану. Збивати потрібно близько 10 хвилин. Додати цедру лимона чи апельсина, лопаткою перемішати. Додати до збитих жовтків кілька ложок білків, лопаткою обережно перемішати. Мішати рухами, що направлені знизу вгору. Цю масу відправити до основних білків та дуже акуратно перемішувати тим самим способом.
Додати до яєчної суміші просіяне борошно з горіхами, знову акуратно перемішати, робити це швидко, щоб яйця не осіли. Потім відкласти кілька ложок тіста до окремої ємності, додати туди олію, знову акуратно перемішати та відправити в основне тісто, швидко перемішати лопаткою. Викласти пишне тісто до форми, застелену пергаментом, утрамбувати, вирівняти та випікати близько 50 хвилин при температурі 180°С. Потім вимкнути духовку та залишити там ще на хвилин 5-10. Дати бісквіту обов'язково охолонути на решітці.
Приготувати крем. Поставити молоко на плиту (на середній вогонь), злегка підігріти. Відлити трохи молока в миску з крохмалем, вінчиком перемішати до однорідності та вилити тонким струменем в молоко, що на плиті, додати ваніль, цукор (200 г.), варити до загусання та першої бульбашки, не забуваючи помішувати.
Горішки подрібнити в блендері (150 г.), додати до готового крему, перемішати та охолодити до кімнатної температури, це дуже важливо! Але в холодильник не ставити!
Збити вершкове масло, додати охолоджений горіховий крем, вишневу настоянку (кімнатної температури), збити до однорідності. Розтопити білий шоколад на водяній бані, охолодити та в кінці додати до крему, помішати вже лопаткою. Всі інгредієнти для крему повинні бути однакової кімнатної температури, інакше крем може згорнутися та доведеться його розігрівати. Поставити охолоджуватися, а потім в холодильник до невеликого загусання.
Порізати бісквіт на 3-4 коржа, щоб корж добре різався, відправити його на 30 хвилин до морозилки. Покласти корж до форми, трохи просочити вишневою настоянкою, зовсім трохи, хоча, звичайно, можна й не просочувати, оскільки він дуже ніжний, легкий та пухкий, плюс ніжний та смачний крем. Змастити кожен корж кремом та відправити до холодильнику на ніч. Наступного дня витягнути торт з форми, прикрасити подрібненими горіхами та подавати до чаю.