Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь важкий обід весна › Вареники староруські
Вареники староруські

Вареники староруські

Багато віків тому, скуштувавши турецьку дюшвару, наші предки придумали нову страву. З того часу вареники зайняли одну із головних позицій в украинскій кухні. В багатьох областях країни вони стали обрядовою стравою Так , на второй день свадьбы в старину подружки невесты приходили в гости к молодой с варениками , а женщины несли вареники породіллі. Ми пропонуємо вам приготувати цю страву по старинному рецепту під назвою вареники староруські. Пухке м яке тісто в поєднанні з начинкою із ліверу, жареної цибулі і сушених грибів в котрий таз підтвердили примовку, що шлях до серця чоловіка проходить через шлунок. Побалуйте свого коханого нашими варениками!

Кількість порцій 6
Час приготування 90 хв

  1. 1. Серце яловиче — 100 г.
  2. 2. Легені яловичі — 200 г.
  3. 3. Гриби сушені — 4 шт.
  4. 4. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  5. 5. Масло вершкове — 1 ст. л.
  6. 6. Борошно пшеничне — 1,5 ст.
  7. 7. Молоко — 1,5 ст.
  8. 8. Яйце куряче — 2 шт.
  9. 9. Цукор — 1 ч. л.
  10. 10. Олія рослинна — 1 ст. л.
  11. 11. Сметана — 0,5 ст.
  12. 12. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У холодній воді промити легеню і серце. Зварити, після прокрутити через м'ясорубку. Подрібнити цибулю, обсмажити на сковороді в олії, додати до меленого ліверу. Обсмажити масу з цибулі та ліверу.

  2. Помити сушені гриби, зварити, дрібно нарізати, обсмажити і додати у фарш.

  3. Змішати в мисці воду, молоко і сіль. На стіл висипати борошно гіркою, зробити в центрі ямку, вливати поступово молочну суміш і розбити яйця. Замісити тісто. Додати рослинну олію.

  4. Розкачати тісто качалкою, вирізати кола. У центр кожного викласти начинку, защипнути краї. Варити в підсоленій воді. При подачі прикрасити свіжою зеленню.