Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь середній осінь › Тушкований лосось з морквою, пореєм, соєвим соусом і коричневим рисом
Тушкований лосось з морквою, пореєм, соєвим соусом і коричневим рисом

Тушкований лосось з морквою, пореєм, соєвим соусом і коричневим рисом

Риба – це Ваша слабкість? Тоді Вам сюди. Запропонована страва виходить дуже смачною і апетитною. А головне – корисною. Всім відомо про корисні властивості червоної риби. Основу страви створює коричневий рис "Басматі". Басматі – сорт рису, зерно якого має витягнуту форму та щільну структуру. Вирощується в Індії та Пакистані. Завдяки приємному тонкому аромату, що нагадує попкорн, і вишуканому смаку його прозвали «королем рису». У поєднанні з соковитим філе лосося і овочами рис басматі розкривається по-новому, просочуючись ароматом риби. Пікантний смак страви підкреслює соєвий соус. При подачі прикрасити блюдо гілочкою зелені і лимонними дольками.

Кількість порцій 2
Час приготування 40 хв

  1. 1. Лосось — 400 г.
  2. 2. Цибуля-порей — 1 стебло
  3. 3. Цибуля-шалот — 1 ст. л.
  4. 4. Олія рослинна — 2 ст. л.
  5. 5. Стебло селери — 1 шт.
  6. 6. Морква — 1 шт.
  7. 7. Цукор — 1 ч. л.
  8. 8. Часник — 2 шт.
  9. 9. Сіль — за смаком
  10. 10. Перець білий мелений — за смаком
  11. 11. Соус соєвий — 75 мл.
  12. 12. Рис "Басматі" коричневий — 200 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Налити воду в каструлю, поставити на вогонь, довести до кипіння, всипати рис, відварити в трохи підсоленій воді.

  2. Духовку розігріти до 180°C. Лосось очистити від шкірки, відокремити від кісток філе, нарізати на порційні шматки.

  3. Поставити на вогонь вогнетривку форму, влити олію, розігріти. Обидва види цибулі нарізати, моркву натерти, селеру дрібно нарізати. Викласти у форму цибулю, моркву і селеру. Смажити протягом 10 хвилин.

  4. Всипати цукор, подрібнений часник, готувати ще 1 хвилину. Додати рибу, посолити і поперчити за смаком. Влити соєвий соус, додати трохи води, накрити форму кришкою, поставити в духовку на 15 хвилин. Після духовки, форма повинна постояти 5 хвилин.

  5. При подачі викласти рис на тарілку, зверху покласти рибу.