Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь середній італійська весна › Тушковані курячі серця зі спагеті
Тушковані курячі серця зі спагеті

Тушковані курячі серця зі спагеті

Любителям субпродуктів запропонований рецепт італійської кухні припаде до душі. Завдяки своїй доступності і корисним властивостям курячі серця – вельми популярний продукт. Ароматний томатний соус з пряними травами підкреслює делікатний смак сердечок, роблячи їх м'якими, соковитими і апетитними. Очистити серця можна як до варіння, так і після. У другому випадку легше буде зняти плівку, а сам бульйон буде більш наваристий. Шкірку з помідорів знімаємо, попередньо обшпаривши їх крутим окропом. Видаляємо насіння. Якщо томатний соус виходить дуже рідким, зніміть кришку, щоб рідина випарилася, або додайте трохи борошна. У підсолену воду додайте ложку рослинної олії і Ваші спагеті не злипнуться.

Кількість порцій 6
Час приготування 50 хв

  1. 1. Курячі серця — 1 кг.
  2. 2. Помідори — 1 шт.
  3. 3. Часник — 6 зубчиків
  4. 4. Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  5. 5. Вершкове масло — 50 г.
  6. 6. Тертий імбир — 1 ст. л.
  7. 7. Спагеті — 400 г.
  8. 8. Сир Пармезан — 100 г.
  9. 9. Петрушка — 1 пучок
  10. 10. Коріандр — за смаком
  11. 11. Паприка — за смаком
  12. 12. Лавровий лист — за смаком
  13. 13. Cіль — за смаком
  14. 14. Чорний мелений перець — за смаком
  15. 15. Червоний мелений перець — за смаком
  16. 16. Соняшникова олія — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Курячі серця поставити варити на середній вогонь. Коли вода закипить, зменшити вогонь і дати прокипіти хвилин 10.

  2. Акуратно зняти з помідора шкірку і натерти його на тертці або подрібнити блендером.

  3. Цибулю очистити від лушпиння та дрібно нарізати.

  4. Часник теж очистити і натерти на дрібній тертці.

  5. Серця дістати з бульйону (бульйон не виливати), очистити і обрізати зайве. Потім розрізати серця навпіл.

  6. На сковороді розігріти рослинну олію. Далі трохи обсмажити часник і зняти його.

  7. Потім обсмажити на сковороді серця, помішуючи. Через хвилину-дві додати цибулю і продовжувати смажити. Потім додати вершкове масло.

  8. Закрити кришкою і смажити до тих пір, поки цибуля не стане прозорою.

  9. Після чого додати на сковороду перемелений помідор і склянку бульйону.

  10. Також додати тертий імбир і всі спеції. Посолити за смаком, добре перемішати, накрити кришкою і тушкувати на повільному вогні 25-30 хвилин.

  11. Зварити спагеті в підсоленій воді як зазначено на упаковці. Потім викинути їх на друшляк.

  12. Пармезан натерти на крупній тертці. Петрушку дрібно нарізати.

  13. Подавати, виклавши спагеті на тарілку, зверху - соус з курячими серцями. Все присипати пармезаном і петрушкою.