Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь плита близькосхідна літо › Томатний магрибський суп
Томатний магрибський суп

Томатний магрибський суп

Дивно буде, якщо сказати, що ця страва популярна тільки в країнах Близького Сходу. Не так давно вона запала в душу і жителям нашої країни, і не лише (прихильників цієї кухні дуже багато). Одна згадка про арабську кухню налаштовує нашу уяву на щось особливе і яскраве. Так-то воно і є: прянощі та спеції - традиційно одна із складових страв східних країн, які і надають їх кулінарним шедеврам особливої пікантності. Один з них ми з вами й приготуємо - це томатний суп. З нашими традиційними супами він не схожий, ви в цьому безсумнівно переконаєтеся, коли спробуєте. Він містить багато спецій і прянощів, що не характерно для наших страв. Взагалі, треба просто спробувати!

Кількість порцій 6
Час приготування 40 хв

  1. 1. Помідори — 1 кг.
  2. 2. Бульйон курячий — 1 л.
  3. 3. Цибуля — 1 шт.
  4. 4. Мед — 1 ст. л.
  5. 5. Лимон — 1 шт.
  6. 6. Імбир — 15 г.
  7. 7. Кмин — за смаком
  8. 8. Кориця — за смаком
  9. 9. Петрушка — пучок
  10. 10. Коріандр — за смаком
  11. 11. Сіль — за смаком
  12. 12. Перець чорний — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Цибулю обчистити від лушпиння і нарізати; натерти очищений імбир. Налити в сотейник маслинову олію додати цибулю, імбир, корицю (мелену), насіння кмину і все обсмажити.

  2. Помідори нарізати і приєднати до цибулі. Влити сюди ж курячий бульйон, заправити все медом, петрушкою, кинзою (рубаною). Посолити, поперчити і довести до кипіння, далі тушкувати на слабкому вогні пару хвилин, при цьому помішуючи.

  3. Суп, що одержали, охолодити. Додати в нього лимонний сік, а потім помішати. Перед подачею, в тарілку з супом можна додати скибочку лимона.