Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь м'ясо весна › Террін із куркою і кедровими горіхами
Террін із куркою і кедровими горіхами

Террін із куркою і кедровими горіхами

Саме слово "террин" французького походження. У Франції таку страву ще часто називають "супник" . Особливість такої страви в тому, що подають її тонкими скибочками, у вигляді хлібців. Відповідно, і їдять їх з першими, гарячими стравами. Тому і бажано подавати терріни холодними. Вони досить дієтичні, тому ними можна сміливо замінити магазинні хлібці. Цибуля і часник роблять страву дуже ароматною, а курка - збагачує вас білком. Такі хлібці можна їсти навіть увечері просто так, без нічого. Можна брати шматочки з собою на роботу, щоб перекусити ними с чаем. Досить проста та універсальна страва на кожен день. Смачного!

Кількість порцій 8
Час приготування 70 хв

  1. 1. Курячий фарш — 750 г.
  2. 2. Хліб житній — 225 г.
  3. 3. Базилік свіжий — 100 г.
  4. 4. Петрушка — 25 г.
  5. 5. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  6. 6. Яйце — 1 шт.
  7. 7. Кедрові горішки — 60 г.
  8. 8. Часник — 2 зубчика
  9. 9. Вершкове масло — 15 г.
  10. 10. Сухарі панірувальні — 2 ст. л.
  11. 11. Оливкова олія — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Хліб і зелень подрібнити, змішати з курячим фаршем.

  2. Цибулю з часником дрібно нарізати, обсмажити на оливковій олії протягом 3 хвилин. Додати горіхи і готувати ще 2 хвилини.

  3. Додати в суміш з фаршем яйце і зажарку з цибулі та горіхів. Перемішати.

  4. Змастити форму вершковим маслом і присипати сухарями. Випікати в духовці при температурі 180°C 50 хвилин.

  5. Готовий террін вийняти з духовки, злити сік і залишити в холодному місці на 6 годин. Подавати холодним.