Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь французька на кожен день закуски › Сирне суфле з шинкою і грибами
Сирне суфле з шинкою і грибами

Сирне суфле з шинкою і грибами

Така приземлена річ як їжа, виявляється, може бути абсолютно повітряною і з вигляду майже невагомою. Звичайно, обдурити цим нехитрим способом наш організм не вдасться, і, якщо з'їсти на сніданок всі шість порцій приготованого суфле, легкості це Вам не додасть (скоріше, навпаки), але з'їсти з ранку таку ситну, поживну, неймовірно смачну і разом з тим абсолютно не важку для шлунка страву – відмінна ідея. Так от, керуючись корисною порадою, Вашій увазі сирне суфле з шинкою і грибами – легкі борошняні тістечка з досить-таки щедрою начинкою. Ніжний смак і насичений колір дає жовткова суміш, а повітряну, пористу текстуру, характерну для суфле, – ретельно збиті яєчні білки.

Кількість порцій 6
Час приготування 60 хв

  1. 1. Вершкове масло — 6 ст.л.
  2. 2. Печериці (або інші свіжі гриби) — 300 г
  3. 3. Борошно — 6 ст.л.
  4. 4. Яйця — 6 шт.
  5. 5. Сметана — 1 ч.л.
  6. 6. Молоко — 350 мл
  7. 7. Сир чедер — 250 г
  8. 8. Шинка — 250 г
  9. 9. Сіль — 1/4 ст.л.
  10. 10. Чорний перець — 1/8 ст.л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Гриби очистіть і дрібно поріжте.

  2. Сир чедер натріть на терці.

  3. Шинку наріжте дрібними кубиками.

  4. Вершкове масло розтопіть в сотейнику. Додайте гриби і тушкуйте, поки вони не стануть м'якими. Гриби дістаньте, а масло залиште в сотейнику.

  5. Всипте до масла борошно, сіль і перець, і нагрівайте, помішуючи, до отримання однорідної загустіваючої маси.

  6. Поступово тонкою цівкою влийте молоко, і, не припиняючи помішувати, проваріть масу на середньому вогні до загустіння.

  7. Зніміть масу з вогню, всипте сир і перемішайте.

  8. Потім додайте гриби і шинку і ще раз добре перемішайте.

  9. Білки відділіть від жовтків. Білки приберіть на холод. Жовтки збийте і з'єднайте з отриманою грибною масою

  10. Тепер додайте до білків сметану і збийте їх на густу піну.

  11. Акуратно влийте збиті білки в жовтковий-грибну масу. Обережно перемішайте масу з білками, здійснюючи рухи не по колу, а знизу догори, щоб білки не спали.

  12. Масу розкладіть у 6 формочок (краще взяти спеціальні керамічні, але можна використовувати будь-які формочки для кексів), випікайте у духовці при 200°C приблизно 45-50 хвилин. Подавайте суфле відразу після приготування - через хвилин 20-30 воно спадає.