Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь українська осінь › Судак запечений
Судак запечений

Судак запечений

Хто б міг подумати, що ця, на перший погляд, проста страва закріпилася в меню кожної господині. Причому не як буденна страва, а ще й зайняла гідне місце в дієтичному, дитячому і навіть у святковому меню. Те, що риба - це дієтичний делікатес усім давно відомо, але не усі знають, що можна і "смачно худнути" - це звичайно мрія будь-якої жінки, і вона реальна! У складі судака зберігається більше 20 найменувань амінокислот і величезна кількість мінеральних речовин. Тому вживаючи цінну рибку, ви зможете не лише схуднути, але і зміцнити своє здоров'я. Відносно приготування риби, то часу воно займе небагато, що не менш важливо для сучасних жінок.

Кількість порцій 4
Час приготування 45 хв

  1. 1. Судак — 400 г.
  2. 2. Цибуля — 100 г.
  3. 3. Олія — 20 г.
  4. 4. Сметана — 40 г.
  5. 5. Перець червоний (мелений) — за смаком
  6. 6. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Рибу очистити і помити. Посолити і зробити ножем глибокі надрізи.

  2. Начистити цибулю, обмити і дрібно нарізати. Обсмажити на рослинній олії, посолити і поперчити.

  3. У надрізи помістити цибулю, а ту, що залишилася викласти на деко. Зверху укласти нафаршировану цибулею рибу. Готувати в духовці при температурі 180ºС. Запікати судак 30-40 хвилин.

  4. Поки готується риба, підготувати соус: змішати сметану і перець. Залити сумішшю рибу і залишити ще 10 хвилин запікатися. Перед подачею нарізати на шматочки.