Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь плита хелловін весна › Вершкове "пиво"
Вершкове "пиво"

Вершкове "пиво"

Головним складовим такого незвичайного виду пива є ель. Це такий вид пива, при якому відбувається швидке бродіння при високій температурі. З'явився він вперше в Англії досить давно, десь в XV столітті, а аналогічний варіант без хмелю варили ще раніше. Ель потрібен в пиві для того, щоб надати пиву гірчинку, щоб збалансувати смак. Слово "ель" етимологічно досить давнє і ймовірно означає "сп'яніння". І дійсно, він надає напою легкий відтінок алкоголю. Вершкове пиво досить незвичайне своїм складом. Але саме вершки роблять цей напій достатньо ніжним. Якщо ви хочете здивувати своїх друзів на вечірці, вам це вдасться зробити з вершковим пивом.

Кількість порцій 2
Час приготування 10 хв

  1. 1. Ель світлий — 1000 мл.
  2. 2. Жовток яєчний — 4 шт.
  3. 3. Цукор — 5 ст. л.
  4. 4. Масло вершкове — 1 ст. л.
  5. 5. Горіх мускатний мелений — щіпка
  6. 6. Імбир тертий — щіпка
  7. 7. Гвоздика мелена — щіпка
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Вилити ель в каструлю і всипати мускатний горіх, імбир і гвоздику, постійно помішуючи. Повільно розігріти, поки суміш не стане теплою.

  2. Добре збити жовтки з цукром.

  3. Коли суміш елю і прянощів стане теплою, додати збиті жовтки і продовжувати нагрівати, постійно помішуючи, до тих пір, поки рідина не почне густіти. Сильно нагрівати не можна, інакше жовтки перетворяться на яєчню. Пару хвилин так гріти.

  4. Потім зняти з вогню і додати масло, збивати, поки масло повністю не розійдеться.

  5. Вспінити за допомогою маленької збивачки молока для кави та капучіно і розлити в чашки.