Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь другі страви осінь › Скумбрія по-норвезьки
Скумбрія по-норвезьки

Скумбрія по-норвезьки

Скумбрія – дуже популярна риба в Норвегії. Вона настільки полюбилася норвежцям, що до неї проявляють особливе ставлення. Оскільки смажена скумбрія має специфічний смак, який не всім припадає до душі, приготуйте скумбрію по-норвезьки – проварену у вершках із ароматним кропом. При обробленні скумбрії шкурку у кожного шматочка філе потрібно розрізати в 2-3 місцях. Шматочки риби необхідно обсмажувати до появи золотистої скоринки. Перед подачею гарячу скумбрію скропити лимонним соком і прикрасити шматочками лимона.

Кількість порцій 3
Час приготування 30 хв

  1. 1. Скумбрія — 1 шт.
  2. 2. Борошно — 5 ст. л.
  3. 3. Вершки — 300 мл.
  4. 4. Соняшникова олія — 25 мл.
  5. 5. Кріп — 50 г.
  6. 6. Сіль — за смаком
  7. 7. Перець чорний мелений — за смаком
  8. 8. Вершкове масло — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Скумбрію розділити на філе. Кожну половинку філе розрізати на дві частини, обваляти в борошні.

  2. У сковороду покласти обваляні в борошні шматочки філе і обсмажити до готовності, по 5 хвилин з кожного боку. Смажити на суміші вершкового масла та рослинної олії.

  3. Дрібно нарізати кріп. Взяти іншу сковороду, налити в неї вершки і додати кріп, проварити на невеликому вогні близько 5 хвилин, поки вершки злегка не загуснуть, додати сіль, перець.

  4. Викласти в сковороду з вершками шматки обсмаженої скумбрії.

  5. Проварити скумбрію у вершках 5 хвилин.