Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь обід літо › Шоколадний пиріг "Чорне й біле"
Шоколадний пиріг "Чорне й біле"

Шоколадний пиріг "Чорне й біле"

Якщо життя останнім часом бачиться вам чорно-білим, як старе сумне кіно, треба терміново піднімати собі настрій. Є перевірений спосіб - приготуйте ось цей шоколадний торт. Незважаючи на те, що він також чорно-білий, він все ж подарує вам бурю яскравих емоцій. По-перше, сам по собі процес готування - це маленьке диво з перетворенням окремих нічим не примітних продуктів на витвір кулінарного мистецтва, а по-друге, що ще може подарувати вам таку дитячу непідробну радість, як поїдання шоколадного торта з найніжнішим кремом! Отже, за справу!

Кількість порцій 8
Час приготування 70 хв

  1. 1. Чорний шоколад — 100 г
  2. 2. Вершкове масло — 100 г
  3. 3. Цукор — 130 г
  4. 4. Яйця — 3 шт.
  5. 5. Борошно — 70 г
  6. 6. Розпушувач — 0,5 ч.л.
  7. 7. Сіль — дрібка
  8. 8. Маскарпоне — 250 г
  9. 9. Ванільний цукор — 10 г
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Шоколад розламати на часточки, масло порізати на шматочки. На водяній бані розтопити масло з шоколадом до однорідності.

  2. Яйця (2 шт.) збити з цукром (100 г.) до стану густого крему (збивати приблизно 6-8 хвилин).

  3. Не припиняючи збивання, поступово ввести розтоплений з маслом шоколад.

  4. Після перевести міксер на максимальну швидкість і поступово просіяти в ємність борошно з розпушувачем і дрібкою солі. Продовжити збивати, поки тісто не стане однорідним.

  5. В окремому посуді з'єднати маскарпоне з яйцем, рештою цукру і ванільним цукром і також збити все до однорідності.

  6. Духовку розігріти до 180°C.

  7. Роз'ємну форму застелити пергаментним папером і викласти половину шоколадного тіста.

  8. Наступним шаром викласти начинку з маскарпоне.

  9. Накрити шаром решти шоколадного тіста.

  10. Злегка перемішати шари тонкою дерев'яною паличкою.

  11. Поставити форму з пирогом в розігріту духовку і випікати близько 40 хвилин, готовність перевірти дерев'яною паличкою.

  12. Готовий пиріг дістати з духовки, дати йому трохи охолонути і зняти бортики. Можна прикрасити виріб, посипавши його цукровою пудрою або поливши шоколадною глазур'ю.