Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь десерти весна › Шоколадний щербет
Шоколадний щербет

Шоколадний щербет

Щербет - це традиційний напій в країнах Сходу. Зазвичай він готується з шипшини, кизилу, троянди, лакриці і різних спецій. Але в даний час щербетом також називають особливі види прохолодних напоїв з фруктових соків і цукру з додаванням прянощів і морозива. Слово «щербет» запозичене з турецького «Şerbet», що означає напій. Ми вам рекомендуємо приготувати прекрасний шоколадний щербет. Цей десерт схожий на шоколадне морозиво, бо подається він охолодженим, точніше навіть замороженим. Зберігати такий десерт можна в морозилці близько 4 днів, але все ж краще з'їсти весь десерт відразу.

Кількість порцій 6
Час приготування 75 хв

  1. 1. Молоко — 500 мл.
  2. 2. Цукор — 100 г.
  3. 3. Сіль — щіпка
  4. 4. Какао-порошок — 50 г.
  5. 5. Шоколад темний — 120 г.
  6. 6. Ванілін — 0,25 ч. л.
  7. 7. Лікер (шокладний) — 2 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У каструлі нагріти половину молока (250 мл.) з цукром, сіллю і какао. Збиваючи, довести до кипіння, потім зменшити вогонь і дати покипіти 30 секунд.

  2. Зняти з вогню, додати шоколад, ванілін і лікер. Вмішати молоко, що залишилося (250 мл.). Якщо шоколад повністю не розчинився, збити масу в блендері до однорідності.

  3. Масу помістити в морозилку на 1,5-2 години, поки не замерзне по краях. Дістати і ретельно перемішати. Повторити цю процедуру ще 2-3 рази.