Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь духовка зима › Шоколадний торт з кавою
Шоколадний торт з кавою

Шоколадний торт з кавою

Що може бути ароматніше, смачніше і спокусливіше, ніж чашечка доброї кави і ніжний шоколад, що тане в роті? Це гармонійне поєднання давно стало класикою приємного проведення часу. Ми ж пропонуємо відчути неповторну кавово-шоколадну комбінацію в черговому солодкому рецепті. Цей дивовижний тортик виходить настільки просоченим і соковитим, що Ви просто не зможете відірватися від такої смакоти. Апетитне чергування густого вершково-кавового крему і ніжного шоколадного бісквіта подарує Вам незабутні смакові відчуття. Цей кулінарний шедевр приведе в захват усіх Ваших гостей, тому не забудьте відкласти кожному з них по шматочку цієї шоколадної «бомби».

Кількість порцій 4
Час приготування 70 хв

  1. 1. Цукор — 2,5 ст. л.
  2. 2. Яйце куряче — 1 шт.
  3. 3. Борошно пшеничне — 2 ч. л.
  4. 4. Крохмаль картопляний — 2 ч. л.
  5. 5. Розпушувач — за смаком
  6. 6. Желатин — за смаком
  7. 7. Какао — 2 ч. л.
  8. 8. Кава чорна — 1,5 ч. л.
  9. 9. Вершки — 160 мл.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Збити яйця в мисці, поступово додаючи цукор і вливаючи воду. В окремій мисці змішати борошно, какао і розпушувач. Просіяти в миску з яєчною сумішшю, перемішати знизу вгору.

  2. Форму застелити папером, викласти тісто, розрівняти по всій поверхні форми. Випікати 20 хвилин у попередньо розігрітій духовці до температури 175°C. Після, витягнути з форми і остудити.

  3. Желатин замочити в холодній воді, постійно помішуючи додати гарячу зварену каву, після чого остудити суміш.

  4. Вершки збити разом із цукром. Перекласти з вершкової маси 6 ст. л. окремо для прикраси. В основну вершкову масу влити суміш желатину і кави. Перемішати.

  5. Корж бісквіта розрізати на дві частини, нижній шар змастити вершковою масою, викласти зверху половину кавової суміші, накрити другим коржем. Змастити залишеним кремом, прикрасити відкладеною вершковою масою.