Сьомга у фользі
- 1. Ціла сьомга з головою — 2,5 - 3 кг.
- 2. Невелика цибулина — 1 шт.
- 3. Морква — 1 шт.
- 4. Помідор — 1 шт.
- 5. Часник — 1-2 зубчики
- 6. Трави до риби — за смаком
- 7. Майонез — 6 ст. л.
- 8. Розмарин — 1-2 гілочки
- 9. Болгарський перець — 1 шт.
- 10. Оливкова олія — за смаком
- 11. Оливки без кісточок — 3-5 шт.
- 12. Твердий сир — 100 г.
- 13. Укроп — 1 пучок
- 14. Фольга — 1 упаковка
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Тушку сьомги слід ретельно помити, видалити плавники і тельбухи, якщо була куплена неочищена риба. По всій тушці паралельно ребрових кісток необхідно зробити надрізи так, щоб вони розрізали м'ясо риби аж до кістки хребта.
Маринад для сьомги готується на основі майонезу. Для цього важливого компоненту страви необхідно змішати майонез, трави для приготування риби, дрібно нарізаний кріп і розмарин, роздавлений часник і дрібку солі. Готовий маринад потрібно відставити на 30 хвилин.
Помідор, цибулю, болгарський перець і моркву потрібно нарізати кубиками або соломкою, а потім злегка обсмажити на оливковій олії. При цьому овочевий фарш варто постійно помішувати, щоб овочі не підгоріли. Злегка обсмажені овочі змішуються з 1 ст. л маринаду. Фарш має вийти густим.
Оливки нарізаються тонкими кільцями. Вони знадобляться під час фарширування тушки.
Після приготування маринаду і фаршу можна приступати до підготовки тушки до запікання. Підготовлену тушку риби варто відразу розмістити на аркуші фольги, ретельно промазати оливковою олією. У розрізи на боках сьомги потрібно вставити кільця оливок. Овочевий фарш слід щільно набити в черевну порожнину. Щоб фарш не випадав, краї черевної порожнини необхідно скріпити, проткнувши їх зубочистками.
Краї фольги підгинаються доверху, бо останнім етапом приготування тушки сьомги до запікання в духовці буде нанесення майонезного маринаду. Використовуючи пензлик, можна швидко розподілити маринад по всій поверхні тушки. Особливу увагу потрібно приділити області надрізів на боках.
Нафаршировану сьомгу, ретельно промазану маринадом, необхідно загорнути у фольгу, ретельно защіпнувши краї, і відставити приблизно на 1 год.
Для випікання потрібно помістити сьомгу, загорнуту в фольгу, в духовку, розігріту до 200°C. Оптимальний час попереднього випікання становить 35 хв. Після закінчення цього часу рибу потрібно дістати з духовки, і трохи відвернувши верхній край фольги, ретельно присипати тушку натертим сиром. Після додавання сиру страву потрібно поставити в духовку ще на 5 хв, щоб сир повністю розплавився.