Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь російська консервація › Малосольні помідори
Малосольні помідори

Малосольні помідори

Багато хто чув про малосольні огірки. Вони відмінно підходять як закуска до будь-якого столу. Їм завжди раді і багато їх люблять. Але як на рахунок малосольних помідорів? Чи чули ви коли-небудь рецепт такої страви? У всякому разі, малосольні помідори корисніші, ніж консервовані. Тому що в них зберігаються майже всі корисні вітаміни, яких предостатньо в помідорах. Їх можна їсти просто так чи робити з ними салати та інші різні страви. Вони можуть довго зберігається у вашому холодильнику, а оскільки робити їх дуже просто і швидко, то ви із задоволенням будете робити їх щоразу. Запевняємо, ви не пошкодуєте, що витратили час на них.

Кількість порцій 8
Час приготування 40 хв

  1. 1. Помідори — 1 кг.
  2. 2. Часник — 5 зубчиків
  3. 3. Лавровий лист — 3 шт.
  4. 4. Оцет — 2 ст. л.
  5. 5. Чорний перець горошок — 5 шт.
  6. 6. Цукор — 1 ст. л.
  7. 7. Сіль — 1 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У каструлю налити приблизно 500 мл. води. У воду додати духмяний перець, лавровий лист, сіль, цукор.

  2. Каструлю поставити на вогонь і довести до кипіння, кип'ятити близько 5 хвилин. Потім остудити до теплого стану.

  3. Зубчики часнику очистити і нарізати тонкими пластинками.

  4. Помідори залити окропом на 2-3 хвилини.

  5. Потім зробити на кожному помідорі хрестоподібний надріз і зняти шкірку. Ще потрібно акуратно вирізати область у плодоніжки.

  6. Очищені помідори скласти в банку і посипати пластинками часнику.

  7. У каструлю з маринадом вилити оцет і добре перемішати. Після чого залити маринадом помідори.

  8. Закрити щільно банку кришкою і поставити в холодильник на дві доби.

  9. Апетитні малосольні помідори добре подавати до картопляного пюре або іншого гарніру.