Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь легкий м'ясо зима › Салат "Шемахінський"
Салат "Шемахінський"

Салат "Шемахінський"

Цей неймовірно легкий і соковитий салат - страва Азербайджанської кухні. Для заправки салату краще використовувати нерафіновану олію, щоб страва була більш ароматною і смачною. Для салату «Шемахінський» краще брати пісну яловичину. Ріпчасту цибулю маринують протягом 15-20 хвилин в 9% оцті. Бажано розвести його водою в пропорції дві частини оцту і одна частина води. Салат «Шемахінський» у підсумку виходить дуже ситним, ароматним, зовні красивим і апетитним, і до того ж досить корисним.

Кількість порцій 2
Час приготування 20 хв

  1. 1. Відварена яловичина — 200 г.
  2. 2. Цибуля — 1 шт.
  3. 3. Оцет 9% — 1/4 склянки
  4. 4. Мариновані огірки — 100 г.
  5. 5. Помідори — 2 шт.
  6. 6. Листя салату — за смаком
  7. 7. Петрушка — за смаком
  8. 8. Соняшникова олія — за смаком
  9. 9. Сіль — за смаком
  10. 10. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. М'ясо нарізати соломкою. Цибулю нарізати півкільцями і скласти в миску, залити оцетом. Залишити на 10-15 хвилин.

  2. Огірки нарізати соломкою. Листя салату і зелень петрушки промити, обсушити.

  3. Змішати в мисці м'ясо, цибулю і огірки, посолити, поперчити за смаком, заправити соняшниковою олією.

  4. На тарілки розкласти листя салату, зверху викласти приготований салат, прикрасити розрізаними на четвертинки помідорами і зеленню.