Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь італійська птиця обід › Різото з беконом і болгарським перцем
Різото з беконом і болгарським перцем

Різото з беконом і болгарським перцем

Різото - це традиційна страва італійської кухні. Головний інгредієнт цієї страви - рис. У цьому рецепті пропонується використовувати рис сорту Арборіо (круглий, багатий крохмалем рис). Його попередньо обсмажують на вершковому маслі з додаванням білого сухого вина. Після цього в рис поступово додають киплячий курячий бульйон і тушкують при постійному помішуванні. При цьому важливо наступну порцію бульйону додавати саме тоді, коли рисові зернятка ввібрали в себе попередню порцію. Різото можна робити з самими різними добавками. У нашому рецепті це болгарський перець і бекон. Якщо готувати різото за всіма правилами, точно слідуючи рецепту, виходить смачна, ароматна страва кремової консистенції.

Кількість порцій 6
Час приготування 80 хв

  1. 1. Курка — 1 кг.
  2. 2. Рис Арборіо — 300 г.
  3. 3. Морква — 200 г.
  4. 4. Цибуля ріпчаста — 350 г.
  5. 5. Біле сухе вино — 150 мл.
  6. 6. Бекон — 200 г.
  7. 7. Болгарський перець — 200 г.
  8. 8. Пармезан — 100 г.
  9. 9. Чорний перець горошком — 6 шт.
  10. 10. Вершкове масло — 4 ст. л.
  11. 11. Лавровий лист — 2 шт.
  12. 12. Сушені спеції — 2 ст. л.
  13. 13. Сіль — за смаком
  14. 14. Соняшникова олія — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Для бульйону потрібно порізати на шматки курку. 200 г. цибулі і моркву нарізати великими шматками.

  2. Скласти курку, моркву і цибулю в каструлю. Залити їх 2 літрами води, додати перець горошком і поставити під кришкою на вогонь. Варити близько години.

  3. Потім додати сушені спеції, посолити за смаком і варити ще 30 хвилин. За 10 хвилин до закінчення додати лавровий лист.

  4. Потім бульйон процідити і поставити 1,5 літра бульйону на повільний вогонь, щоб він не остигав.

  5. Бекон дрібно нарізати.

  6. Перець очистити від насіння і нарізати невеликими кубиками.

  7. Обсмажити бекон трохи, потім додати перець і смажити ще близько 10 хвилин.

  8. Цибулю, що залишилася, очистити від лушпиння та дрібно нарізати. Сир натерти на дрібній тертці.

  9. У каструлі розтопити 2 ст. л. масла, додати туди цибулю і трохи обсмажити, щоб цибуля стала м'якою.

  10. Потім додати рис і обсмажити приблизно хвилину, постійно помішуючи.

  11. Додати вино і смажити ще 2-3 хвилини, поки вино не випариться, постійно помішуючи.

  12. Після цього поступово додавати трохи бульйону і давати йому ввібратися в рис, при цьому постійно перемішувати.

  13. Коли бульйону залишиться близько половини, до рису додати бекон і перець. Потім знову продовжити додавати бульйон. Загалом, рис повинен готуватися 20 хв, і за цей час весь бульйон повинен бути використаний.

  14. Наприкінці додати масло, що лишилося, сир, сіль (за смаком) і добре перемішати. Подавати слід гарячим.