Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь середній італійська весна › Равіолі з креветками
Равіолі з креветками

Равіолі з креветками

Равіолі - універсальне блюдо, що відноситься і до другого, і до десертів, все залежить від начинки, яка може бути найрізноманітнішою. Для равіолі на десерт вибирають фруктову, ягідну або шоколадну начинку. Рецепт равіолі з креветками присвячується любителям італійської кухні. Щоб приготувати їх, потрібно добре попрацювати, але в підсумку вийдуть просто фантастично смачні равіолі. Равіолі опускають в соус, присипають тертим пармезаном і рожевим перцем, прикрашають креветками і подають на стіл. Щоб равіолі виходили красивими, можна використовувати спеціальні форми для равіолі, які дозволяють формувати вироби з зубчастими краями різної форми.

Кількість порцій 4
Час приготування 80 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 6,5 ст. л.
  2. 2. Яйце куряче — 2 шт.
  3. 3. Вода — 6,5 ст. л.
  4. 4. Олія рослинна — 1,5 ч. л.
  5. 5. Сир твердий — 4 ст. л.
  6. 6. Сир бринза — 2 ст. л.
  7. 7. Креветки — 350 г.
  8. 8. Петрушка — 1,5 ст. л.
  9. 9. Базилік — 6,5 ст. л.
  10. 10. Чебрець свіжий — за смаком
  11. 11. Сік лимонний — 1,5 ч. л.
  12. 12. Вершки 20% — 500 мл.
  13. 13. Сіль — за смаком
  14. 14. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Змішати в мисці борошно, вбити яйця, влити рослинну олію, посолити, замісити тісто, поступово вливаючи при цьому в миску воду, постійно змішуючи. Сформувати з тіста кулю, накрити миску рушником і залишити на 30 хвилин.

  2. Очищені креветки подрібнити, розім'яти виделкою бринзу, змішати креветки з сиром в мисці, додати сюди ж лимонний сік, подрібнену петрушку, 4 ст. л. подрібненого базиліка, додати чебрець, посолити і поперчити за смаком. Ретельно перемішати.

  3. Тісто розкачати на два тонких листа, на один викласти начинку з інтервалом в 2 см. Накрити зверху начинку другим пластом тіста, притиснути, вирізати ножем квадрати із начинкою.

  4. Відварити равіолі в киплячій підсоленій воді. Для приготування соусу необхідно уварити на третину вершки на розігрітій сковороді, додати трохи бринзи, змішати її з вершками, збити міксером до однорідності. Додати сіль і перець за смаком, вмішати подрібнений базилік. Подавати равіолі в тарілці з соусом.