Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь м'ясо весна › Пиріг «Курник»
Пиріг «Курник»

Пиріг «Курник»

Якщо спочатку пироги пекли виключно солодкими, то зараз все більше популярними стають пироги з несолодкою начинкою. Рецепти пирогів існують майже в кожній національній кухні. У кожної з них своя рецептура, спосіб приготування. Традиційно для нас пироги випікаються в духовці, але є часті випадки, коли пироги і смажать на сковороді. Пиріг "Курник" мабуть отримав свою назву від того, що найбільше в начинці курячого м'яса. Воно добре доповнюється грибами, рисом і соусом. Подавати такий пиріг можна як повноцінну страву. Адже він досить ситний завдяки такиій начинці. Хороший варіант для сімейного обіду.

Кількість порцій 4
Час приготування 120 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 6 ст.
  2. 2. Масло вершкове — 300 г.
  3. 3. Сметана — 500 г.
  4. 4. Яйце куряче — 9 шт.
  5. 5. Гриби білі — 300 г.
  6. 6. Курка — 1 шт.
  7. 7. Рис — 1 ст.
  8. 8. Петрушка (подрібнена) — 1 ст. л.
  9. 9. Сіль — 0,5 ч. л.
  10. 10. Цукор — 1 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Для приготування тіста, на дошку просіяти через сито борошно, зробити ямку в центрі, викласти 250 г. сметани, 50 г. вершкового масла, сіль і цукор. Додати 2 яйця, замісити тісто. Скачати в кулю, викласти в миску, накрити рушником, поставити в холодне місце на 30-40 хвилин.

  2. Для приготування соусу підсмажити 1 ст. л. борошна з 1 ст. л. вершкового масла, додати 250 г. сметани, готувати 5-10 хвилин. Посолити.

  3. Відварити курку до повної готовності, зняти м'ясо з кісток, нарізати дрібними шматочками. Заправити половиною соусу.

  4. Відварити рис, заправити 250 г. вершкового масла. Відварити 7 яєць, нарізати, змішати яйця з нарізаною петрушкою. Додати в рис яєчну суміш з петрушкою.

  5. Гриби обсмажити в олії на сковороді. Заправити соусом.

  6. Відокремити четверту частину від тіста для верху пирога, решту розкачати в коло. Змастити форму для випікання маслом, викласти коло тіста, зробивши бортики з тіста. Викласти начинку шарами - рис, курку, гриби. Зверху накрити шаром тіста, зробивши при цьому в центрі пирога отвір для виходу пари. Випікати до готовності при температурі духовки 220°С.