Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь картопля обід осінь › Пікантна картопля
Пікантна картопля

Пікантна картопля

У цього рецепту печеної картоплі з пряними травами є родзинка, точніше інгредієнт, який в поєднання з картоплею можна зустріти дуже рідко. Цей інгредієнт – апельсинова цедра. Разом з часником і петрушкою цедра апельсина особливо цікаво поєднується і відкриває свій аромат, який чудово підходить до аромату вершкового масла. До такої картоплі хорошою ідеєю буде подати сирний соус, голландський, білий основний, соус на основі з йогурту (сметани) із зеленню або будь-який інший на ваш смак. За бажанням можна посипати картоплю(за 5-7 хвилин до кінця приготування) тертим сиром, наприклад, пармезаном.

Кількість порцій 4
Час приготування 45 хв

  1. 1. Картопля — 500 г.
  2. 2. Масло вершкове — 75 г.
  3. 3. Апельсин — 50 г.
  4. 4. Часник — 10 г.
  5. 5. Петрушка сушена — 5 г.
  6. 6. Сіль — за смаком
  7. 7. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Картоплю помити і відварити в підсоленій воді до готовності. Потім злити воду, трохи охолодити картоплю. Духовку розігріти до 220°C.

  2. Апельсин помити, а цедру натерти на тертці (повинно вийти близько 3 столових ложок цедри). Вершкове масло розтопити, додати цедру, сіль, перець, петрушку. Дуже добре перемішати.

  3. Деко застелити пергаментним папером. На кожній картоплі зробити хрестоподібний надріз і викласти туди вершково-апельсиновий соус. Поставити картоплю в духовку і запікати близько 20-25 хвилин.