Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти осінь обід літо › Печиво "Корисне"
Печиво "Корисне"

Печиво "Корисне"

Сіли на дієту, але не втрималися і добряче «перекусили» печеньками? Ну так, вони ж такі маленькі й тендітні, півкілограма наче й не було. Гаразд, не лайте себе, всі ми обожнюємо смачненьке і не любимо морити себе голодом, і вже тим більше відмовляти в задоволенні насолодитися черговою «порцією радості». І все-таки, постарайтеся задовольняти апетит не пустими калоріями, які в підсумку перетворяться на зайві сентименти і кілограми, а виключно корисною смакотою. Наприклад, ось таким печивом зі злаків і сиру – і задоволення, і вітаміни, а найголовніше – ніяких докорів сумління. До речі, таке печиво можна зустріти в магазині під назвою «зернове», але ми ж хочемо приготувати цю смакоту вдома?

Кількість порцій 6
Час приготування 60 хв

  1. 1. Гарбузове насіння — 2 ст.л.
  2. 2. Насіння соняшника — 2 ст.л.
  3. 3. Кунжут — 2 ст.л.
  4. 4. Борошно — 200 г
  5. 5. Сухі дріжджі — 0,5 ч.л.
  6. 6. Твердий сир — 50 г
  7. 7. Рослинна олія для змащування противня — 0,5 ст.л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Все насіння змішайте. Половину отриманої суміші з'єднайте з просіяним борошном, дріжджами і 150 мл теплої води і замісіть тісто. Якщо воно виходить надто рідким, додавайте борошна.

  2. Потім покладіть тісто поміж двома аркушами папіру для випікання і тонко розкачайте. Перенесіть тісто в аркушах на противень, верхній аркуш заберіть, розподіліть по поверхні тіста решту суміші насіння.

  3. Сир натріть на дрібній терці і також посипте ним тісто.

  4. Випікайте печиво при 200°C близько 10 хвилин, потім дістаньте противень і збавте температуру духовки до 160°C.

  5. Розріжте отриманий лист приблизно на 30 печив, викладіть їх на проивень і випікайте ще 15-20 хвилин до золотистого кольору.